KLEURRIJKE BUDDAH BOWL MET TEMPEH
De Tahin dressing in combinatie met de tempeh maakt het geheel heerlijk romig van smaak. Verrassend lekker!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
- 100 gram zilvervliesrijst
- 200 gram verse zeewier
- 75 gram rode kool fijngesneden
- 100 gram verse edamame boontjes
- 2 kleine zoete aardappels in blokjes
- 1/2 komkommer in stukjes
- 1 bakje tempeh (bijv. Bumi tempeh op basis van lupine bonen)
Voor de dressing
- 3 el tahin
- 1 el yoghurt of magere kwark
- Scheutje water
- Sap van een halve citroen
- 1 tl harissa, sambal of pittige chutney
- 1 teentje knoflook geperst
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de zoete aardappel, snijd in blokjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en zwarte peper. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep dan om en zet nog 10 minuten terug
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de dressing door alle ingrediënten te mengen.
Snijd de komkommer in blokjes en de rode kool in dunne reepjes.
Verwarm een koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin de tempeh ca. 7 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Pak twee diepe borden en leg daar alle ingrediënten in. Serveer deze prachtige, kleurrijke bowl met de dressing en geniet.