Ga terug
–+ servings

ZILVERVLIESRIJST MET GEKARAMELLISEERDE UIEN EN ZWARTE KNOFLOOK

Een bijgerecht dat je heerlijk smaakt bij Ottolenghi's beroemde geroosterde bloemkool of maak er een een frisse groene salade en krokant gebakken tofu bij.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 65 ml zonnebloemolie
  • 2 grote uien (500 gram) gepeld en in brede parten (ca. 2 cm)
  • 1 citroen schaaf de schil er dun af en pers 2 el sap uit
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 10 tenen zwarte knoflook in dunne plakjes
  • 150 gram yoghurt Griekse stijl
  • 10 gram peterseliezaad grofgesneden
  • zout

Instructies
 

  • Giet 50 ml zonnebloemolie in een grote sauteerden waarvoor je een passende deksel hebt. Zet de pan op middelhoog vuur en voeg als hij heet is de uien en 1/4 theelepel zout toe. Bak 12 minuten; schep ze af en toe om zodat ze niet verbranden. Doe de citroenschil erbij en bak weer 12 minuten, schep alles weer af en toe om tot de uien donkerbruin en gekaramelliseerd zijn. Schep ze op een schaal en zet opzij.
  • Giet de overgebleven olie in de pan en voeg de rijst met 1/2 theelepel zout toe. Roerbak 1 minuut en overgiet de rijst met 500 ml water. Breng het aan de kook en draai het vuur halfhoog tot laag. Zet het deksel op de pan en laat de rijst 45 minuten zachtjes koken tot hij gaar is. Haal de pan van het vuur en roer de uien, het citroensap en de zwarte knoflook erdoor. Serveer de rijst meteen, met een royale portie yoghurt erover en bestrooid met peterselie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!