Ga terug
–+ servings

BURRATA MET GEROOSTERDE DRUIVEN EN BASILICUM

Een recept naar mijn hart, verse burrata gecombineerd met zoete druiven en basilicum. Tover dit gerecht op tafel als voorgerecht en je weet zeker dat je gasten je onder de indruk zijn van je kookkunsten
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 320 gram druiven zonder pit van tak geplukt
  • 2 el Valdespino azijn (of andere goede kwaliteit sherryazijn)
  • 3 el knoflook fijngehakt
  • 1,5 tl donkerbruine basterdsuiker
  • 1,5 tl venkelzaad geroosterd en licht gekneusd
  • 3 grote bollen burrata of buffel mozzarella (600 gram)
  • 6 kleine takjes paars of groen basilicum (5 gram)
  • Zeezoutvlokken en zwarte peper

Instructies
 

  • Doe de druiven in een middelgrote kom met de azijn, olie, knoflook, suiker, 1 theelepel venkelzaad, 1/4 theelepel zeezout en royaal gemalen peper. Meng alles goed en zet opzij. Rijg de druiven aan spiesen; reken 5 of 6 druiven per spies. Gooi de marinade niet weg: die heb je nog nodig bij het serveren.
  • Zet een grillpan op hoog vuur en ventileer de keuken goed! Leg als de pan heet is de spiesen erin en gril ze ca. 2-3 minuten; keer ze halverwege de tijd. Haal de pan van het vuur.
  • Scheur de burrata vlak voor het opdienen doormidden en leg een hele op elk bord. Schik de druivenspiesen tegen de burrata aan - 2 per portie - en schep 1,5 tl marinade over de kaas. Je kunt de burrata en druiven ook op een grote schaal serveren. Bestrooi de burrata met het overgebleven venkelzaad en garneer met de basilicum.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!