WENTELTEEFJES VAN (GLUTENVRIJ) PAASBROOD
Je kunt deze wentelteefjes maken van ieder (glutenvrij) brood wat je maar over hebt, maar zelf vind ik het vooral heel erg lekker met krenten- muesli of paasbrood omdat de rozijnen dan al het natuurlijke zoetje geven. Gebruik je gewoon brood dan kan je aan het beslag een beetje kokosbloemsuiker toevoegen.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
- 4 sneden (paas)brood
- 2 eieren (witjes van blije kip eieren)
- 100 ml sojamelk
- 2 tl kaneel
- 1/2 tl kardemom
Om te serveren
- (plantaardige) kwark
- Kokosrasp
- Vers fruit zoals blauwe bessen, aardbeien en druiven
Meng de eieren, plantaardige melk, kaneel en kardemom met een vork of garde.
Verwarm een scheutje (kokos)olie in een koekenpan en verwarm goed.
Wentel het brood een paar keer door het eimengsel en leg dan in de pan. Bak aan beide kanten ongeveer 2 tot 3 minuten op middelhoog vuur. Als het ei begint de klaren zijn je wentelteefjes klaar.
Serveer met (plantaardige) kwark en vers fruit en enjoy!