Ga terug
–+ servings

WENTELTEEFJES VAN (GLUTENVRIJ) PAASBROOD

Je kunt deze wentelteefjes maken van ieder (glutenvrij) brood wat je maar over hebt, maar zelf vind ik het vooral heel erg lekker met krenten- muesli of paasbrood omdat de rozijnen dan al het natuurlijke zoetje geven. Gebruik je gewoon brood dan kan je aan het beslag een beetje kokosbloemsuiker toevoegen.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 sneden (paas)brood
  • 2 eieren (witjes van blije kip eieren)
  • 100 ml sojamelk
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl kardemom

Om te serveren

  • (plantaardige) kwark
  • Kokosrasp
  • Vers fruit zoals blauwe bessen, aardbeien en druiven

Instructies
 

  • Meng de eieren, plantaardige melk, kaneel en kardemom met een vork of garde.
  • Verwarm een scheutje (kokos)olie in een koekenpan en verwarm goed.
  • Wentel het brood een paar keer door het eimengsel en leg dan in de pan. Bak aan beide kanten ongeveer 2 tot 3 minuten op middelhoog vuur. Als het ei begint de klaren zijn je wentelteefjes klaar.
  • Serveer met (plantaardige) kwark en vers fruit en enjoy!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!