Wel de rozijnen 10 minuten in lauwwarm water. Dep vervolgens droog met een schone theedoek.
Rasp de citroen en pers het sap uit.
Meng het broodmix met de gist, kokosbloesemsuiker en citroenrasp in een mengkom.
Smelt de kokosolie en meng met de sojamelk. Mix dit met een mixer met deeghaken met de droge ingrediënten. Voeg tot slot ook het ei toe. Mix ongeveer 5 minuten op middelhoge stand tot er een mooi deeg is ontstaan.
Meng met een spatel de rozijnen door het deeg. Kneed het deeg nog even goed door en voeg, indien het deel te plakkerig is, een glutenvrij mee toe.
Maal de dadels fijn. Gebruik hiervoor een keukenmachine of staafmixer met hakmolen. Meng de gehakte dadels met het amandelmeel en citroensap. Kneed dit tot een deeg. Bedek een bakvorm met bakpapier en druk hier een kwart van het brooddeeg in. Rol het amandelspijs langwerpig uit en druk dit in de laag deeg. Ben je geen grote spitsliefhebber gebruik dan iets minder. Bedek het spijs met de rest van het brooddeeg.
Bedek de vorm met een vochtige theedoek en laat 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 190 graden en bak het paasbrood 40 minuten. Bestrooi naar smaak met poedersuiker en geniet van dit heerlijke brood!