Ga terug
+ servings

GLUTENVRIJ PAASBROOD MET DADELSPIJS

Een heerlijk paasbrood die je waarschijnlijk niet alleen met de paasdagen op de ontbijttafel wilt toveren, maar het liefst ieder weekend!
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 40 min
Wachttijd 45 min
Totale tijd 1 uur 55 min
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 450 gram glutenvrije broodmix (bijv. AH of Schär)
  • 14 gram droge gist
  • 225 ml ongezoete sojamelk
  • 100 gram kokosolie
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 250 gram rozijnen
  • 200 gram amandelmeel
  • 175 gram medjoul dadels zonder pit
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Wel de rozijnen 10 minuten in lauwwarm water. Dep vervolgens droog met een schone theedoek.
  • Rasp de citroen en pers het sap uit.
  • Meng het broodmix met de gist, kokosbloesemsuiker en citroenrasp in een mengkom.
  • Smelt de kokosolie en meng met de sojamelk. Mix dit met een mixer met deeghaken met de droge ingrediënten. Voeg tot slot ook het ei toe. Mix ongeveer 5 minuten op middelhoge stand tot er een mooi deeg is ontstaan.
  • Meng met een spatel de rozijnen door het deeg. Kneed het deeg nog even goed door en voeg, indien het deel te plakkerig is, een glutenvrij mee toe.
  • Maal de dadels fijn. Gebruik hiervoor een keukenmachine of staafmixer met hakmolen. Meng de gehakte dadels met het amandelmeel en citroensap. Kneed dit tot een deeg. Bedek een bakvorm met bakpapier en druk hier een kwart van het brooddeeg in. Rol het amandelspijs langwerpig uit en druk dit in de laag deeg. Ben je geen grote spitsliefhebber gebruik dan iets minder. Bedek het spijs met de rest van het brooddeeg.
  • Bedek de vorm met een vochtige theedoek en laat 45 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven op 190 graden en bak het paasbrood 40 minuten. Bestrooi naar smaak met poedersuiker en geniet van dit heerlijke brood!

EXTRA'S:

  • Je kunt variëren met gedroogd fruit voor de vulling zoals gedroogde vijgen of abrikozen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!