Ga terug

OOSTERSE NOEDELSOEP MET MISO & CHAMPIGNONS

Een smaakvol recept boordevol groenten. Je kunt zelf variƫren met de groenten die je gebruikt in deze soep, de paksoi kan je eenvoudig vervangen door andere Chinese bladgroenten of spinazie.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min

Ingrediƫnten
  

  • 1 eetlepel miso (meer naar smaak)
  • 250 gram rijstnoedels
  • 2 bouillon blokjes
  • 1,5 liter gekookt water
  • Scheutje sojasaus
  • 1 grote sjalot fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 cm verse gember geschild en geperst
  • 1 gele paprika in blokjes
  • Bakje kastanjechampignons in plakjes
  • 2 paksoi of andere Chinese groenten naar keuze de steel en bladeren in plakjes gesneden
  • Topping: bosui, zwarte sesamzaadjes, gekookt eitje, cashewnoten

Instructies
 

  • Begin met alle groenten te snijden.
  • Kook 1,5 liter water voor de groentebouillon.
  • Plaats een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg wat kokos- of zonnebloemolie toe en verwarm goed. Bak eerst de sjalot even aan tot hij zacht begint te worden. Voeg dan de knoflook, gember en rode peper toe en bak ca. twee minuten mee.
  • Voeg vervolgens ook de paprika, champignons en de stengels van de paksoi toe. Bak dit voor vijf minuten.
  • Nu voeg je eerst de miso paste toe en roer je dat even door. Vervolgens voeg je ook de groentebouillon plus het gekookte water toe. Breng de groenten aan de kook. Laat dit voor tien minuten zachtjes koken.
  • Voeg de rijstnoedels toe en kook 2 minuten mee.
  • Breng de soep op smaak met de sojasaus en peper. Serveer eventueel met een gekookt eitje, cashewnoten, bosui en zwarte sesamzaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!