Ga terug

GEZONDERE CARROTCAKE MET KOKOS FROSTING EN GRANOLA VULLING

Een heerlijke plak cake bij de koffie? Met deze cake kan je zonder schuldgevoelens ultiem genieten en misschien zelfs nog een klein stukje nemen?
Voorbereidingstijd 20 min
Wachttijd 45 min
Totale tijd 1 uur 5 min

Equipment

  • Keukenmachine en cakevorm

Ingrediënten
  

  • 100 gram amandelmeel
  • 120 gram dadels ontpit
  • 150 gram wortel geraspt
  • 3 eieren
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 el kaneel
  • 1 tl gemalen kardemon
  • 1 tl bakingsoda + 1 tl appelciderazijn
  • 1 sinaasappel
  • 3 grote handen eiwitrijke granola, bijvoorbeeld: Meesters van de Halm
  • 100 ml dikke kokosyoghurt
  • Sap van een halve limoen
  • 1 tl honing

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Rasp de wortels en de schil van de sinaasappel fijn.
  • Doe de sinaasappelrasp, eieren, zonnebloemolie en kaneel in de mengkom van je keukenmachine en meng kort.
  • Voeg de wortel bij het beslag en meng kort. Voeg vervolgens ook de ontpitte dadels en het meel toe en meng nogmaals.
  • Meng nu 2 handen granola met een spatel door het beslag zodat het niet fijn wordt gemalen en zijn lekkere crunch behoudt!
  • Tot slot voeg je de bakingsoda toe en giet je hier de appelciderazijn over zodat de baking soda geactiveerd wordt. Meng nogmaals met de spatel even door.
  • Bak de taart in 45 minuten gaar.
  • Maak ondertussen de frosting door de kokosyoghurt te mengen met de honing en het sap van een halve limoen.
  • Laat de cake minstens een uur afkoelen voordat je de frosting erop doet.
  • Versier de cake met de overgebleven granola en enjoy!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!