GOLDEN MILK HAVERMOUT
Een perfect ontbijt voor als je merkt dat je weerstand iets lager is. De kruiden hebben een ontstekingsremmend effect, zijn goed voor de spijsvertering, ondersteunen een stabiele bloedsuikerspiegel en zitten vol antioxidanten.
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
- 60 gram havermout
- 200 gram geraspte wortel
- 200 ml amandelmelk (ongezoet)
- 1 banaan geprakt
- ca. 200 ml water
- 2 tl kurkuma
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl gemalen kardemom
- 1/2 tl gemalen gemberpoeder
- Voor erbij: rood (diepvries) fruit, jam of compoté, noten
Verwarm in een steelpannetje de havermout met de amandelmelk en het water. Breng zachtjes aan de kook terwijl je ook de geraspte wortel, banaan en kruiden toevoegt. Roer steeds zachtjes door.
Laat het geheel ongeveer 2 minuten zachtjes koken en serveer de havermout warm. Maak je ontbijt helemaal af met rood fruit en je favoriete jam en noten. Geniet van de heerlijke smaken!