Ga terug
+ servings

GLUTENVRIJE SPINAZIEPANNENKOEK

Een echte power pancake geschikt voor zowel de lunch als de avondmaaltijd. Beleg hem net wat rijkelijker voor het avondeten en je tovert een heerlijke voedzame maaltijd op tafel.
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Porties 1 persoon

Equipment

  • Staafmixer of blender
  • Let op: het beslag wordt niet zo luchtig als bij ‘normale’ pannenkoeken.

Ingrediënten
  

  • 100 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 50 gram (glutenvrije) havermout
  • 2 grote handen spinazie
  • 1 ei
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: 1 el rozenbottel poeder

Voor de vulling

  • Hummus naar keuze en naar smaak
  • Halve avocado
  • Handje rucola
  • Handje spinazie
  • 5 cherrytomaten, gehalveerd
  • 30 gram linzen
  • 1/2 paprika in reepjes
  • 1 kleine gekookte biet in blokjes
  • Handje pompoenpitten
  • Handje pecannoten

Instructies
 

  • Doe de melk, havermout en het ei in een hoge beker waarin je de staafmixer goed kan gebruiken. Mix dit tot een gladde massa. Voeg vervolgens de spinazie en wat peper en zout toe naar smaak. Meng tot de massa glad is.
  • Zet een koekenpan met een beetje (kokos) olie op het vuur. Giet het beslag in de pan en bak deze in ongeveer 8 minuten gaar. Keer halverwege om. Wacht met het keren van de pannenkoek tot hij aan de bovenkant niet meer nat is.
  • Het enige dat je nu nog hoeft te doen is je pannenkoek beleggen met het gesneden beleg. Bestrooi lekker met de pompoenpitten en pecannoten voor een bite en je bent ready to eat!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!