Ga terug

KLEURRIJKE PAELLA

Dat gele rijst zo smaakvol was wist ik niet voordat ik deze paella op tafel toverde. Wat een verassing! In combinatie met alle groenten is deze paella een van mijn favo gerechten geworden, qua looks en qua smaak…
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min

Ingrediënten
  

  • ca. 12 (knoflook) gamba's uit de diepvries
  • 150 gram gele rijst
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 2 kleine puntpaprika’s gehalveerd en in reepjes
  • 2 middelgrote tomaten in blokjes
  • 75 gram tuinerwten diepvries
  • 100 gram sperziebonen gehalveerd
  • 4 takjes peterselie fijngehakt
  • 1 citroen
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • Optioneel: bosuitje en extra peterselie ter garnering

Instructies
 

  • Kook 600 ml water en voeg een blokje bouillon toe, zet even weg.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een grote (wok)pan en fruit de ui op matig vuur. Voeg na ca. 2 minuten de knoflook en peper toe, samen met de kurkuma, komijnzaad en paprikapoeder.
  • Voeg na ca. 3 minuten de puntpaprika, tomaten, en sperziebonen toe samen met de gele rijst. Voeg als laatste de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen tot het vocht is opgenomen.
  • Als het vocht is opgenomen voeg dan de garnalen toe en kook 5 minuten tot ze van binnen roze zijn. Wel even checken!
  • Voeg als laatste de tuinerwten toe en laat 2 minuten meekoken. Vervolgens maak je de paella af met het sap van 1 citroen en eventueel fijngesneden peterselie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!