Ga terug
+ servings

MEXICAANSE EENPANSQUINOA

Mexicaanse maaltijden zijn wat mij betreft altijd goed! Houdt je een restje over van de quinoa dan heb je ook gelijk een heerlijke, voedzame lunch de volgende dag. Ook koud is dit een heerlijk gerecht.
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram Quinoa
  • 1 el groentebouillon poeder
  • 300 ml water
  • 400 gram zwarte bonen (groot blik)
  • 150 gram maïs (klein blik)
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 1 grote teen knoflook fijngesneden of geperst
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 2 tl gemalen komijnzaad (Djintan)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 avocado in plakjes
  • 1 limoen
  • Zure room op basis van haver, naar smaak

Instructies
 

  • Begin met het snijden van de ui en de paprika. Pel de knoflook en pers deze met een knoflookpers of snijd fijn.
  • Zet vervolgens een hapjespan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin eerst de ui zacht en voeg vervolgens de knoflook toe. Na 2 minuten voeg je de paprika toe en bak je die nog ca. 2 minuten mee. Voeg nu ook de kruiden toe met een klein scheutje water. Roer goed door. Het geheel begint nu lekker te ruiken! Roer nogmaals goed door.
  • Kook 300 ml water. Doe de bouillon in een maatbeker en schenk hier hier het gekookte water over. Roer goed door.
  • Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe aan de groente. Roer weer goed door. Voeg nu ook de quinoa samen met de bouillon toe. Breng aan de kook en laat dan zachtjes doorpruttelen.
  • Na ongeveer 15 minuten begint de quinoa langzaam te garen en voeg je de bonen en de mais toe. Laat nu nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Het vocht wordt opgenomen door de quinoa waardoor het kan zijn dan je wat extra water moet toevoegen als het geheel te droog wordt. Proef nu of de quinoa gaar is. Hij moet zacht van structuur aanvoelen en niet te korrelig zijn.
  • Serveer het gerecht met avocado, eventueel een schijfje limoen en plantaardige zure room.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!