Ga terug
+ servings

BAKETRAY MET ZALM & ZELFGEMAAKTE PISTACHE-RUCOLA PESTO

Een feestelijke maaltijd voor op een door de weekse dag! Boordevol groenten en de zelfgemaakte pesto maakt het helemaal af. De overgebleven pesto gebruik je als topping op een pizza, door een pasta of een salade.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Porties 2 personen

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 2 zalmfilets
  • 1 oranje zoete aardappel in lange dunne 'frieten' gesneden
  • 1 kleine broccoli in kleine roosjes
  • 125 gram kleine tomaten (romatomaten), in parten
  • 1/2 rode ui in parten
  • 1 teen knoflook gepeld
  • 1,5 el crème fraîche
  • Ter garnering: verse dille en peterselie

Rucola-pistache pesto

  • 75 gram rucola
  • 50 gram ongezouten pistachenoten
  • 25 gram Pecorini Romano geraspt
  • ca. 25 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd alle groenten in het juiste formaat en pel de knoflook.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier alle groenten op. Besprenkel met olijfolie en schep goed door zodat alle groenten een laagje olie hebben. Vergeet de tenen knoflook niet op de plaat te leggen!
  • Zet de bakplaat 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen de pesto door alle ingrediënten te mengen in je keukenmachine. Voeg naar smaak extra olijfolie, peper & zout toe.
  • Na 15 minuten leg je de zalm tussen de groenten en bak je deze nog 10 tot 15 minuten mee in de voorverwarmde oven. Kijk na 10 minuten of je zalm goed gaar is of dat hij nog te rauw is van binnen.
  • Doe ondertussen de pesto in een steelpannetje en voeg de crème fraîche toe. Verwarm en meng ondertussen goed door zodat er een dik sausje ontstaat.
  • Haal de ovenplaat uit de oven en verdeel de groenten en zalm over twee borden. Smeer de zalm in met de pestosaus er garneer met verse dille en peterselie. Eetsmakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!