Ga terug

VEGETARISCHE PASTA IN ZELFGEMAAKTE RODE SAUS

Zelfgemaakte pastasaus blijft wat mij betreft het aller lekkerste! Deze vegetarische pasta is hét bewijs dat pasta zowel comfortfood, voedzaam als gezond kan zijn!
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur 30 min

Ingrediënten
  

  • 150 gram (glutenvrije) pasta
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook geperst
  • 375 gram tofu (1 bakje), uitgelekt
  • 350 gram cocktail tomaten in parten
  • 70 gram tomatenpuree
  • 75 gram rucola
  • 1 gele paprika
  • 50 gram zwarte olijven in plakjes
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 1 tl oregano
  • 1 tl cayennepeper
  • Parmezaanse of Pecorino kaas, geraspt en naar smaak toevoegen
  • Optioneel: verse basilicum

Instructies
 

  • Laat de tofu goed uitlekken. Doe dit als volgt: wikkel de tofu 1 uur van te voren in een schone theedoek. Zet een ovenschaal op zijn kop en leg hier de tofu op. Verzwaar met boeken zodat de tofu echt goed wordt geperst en zo al het vocht verliest.
  • Snijd de tofu vervolgens in kleine blokjes.
  • Snijd de groenten in het juiste formaat.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de ui aan. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak 2 minuten samen. Voeg nu de gele paprika e tomaten toe en bak nog 2 minuten voordat je ook de tofu toevoegt.
  • Bak alles samen ongeveer 5 minuten. Vervolgens voeg je de tomatenpuree, de kruiden en olijven toe. Bak weer 2 minuten mee.
  • Tot slot voeg je de rucola in delen toe en verwarm je deze mee zodat hij goed slinkt. Roer nog even goed door en je pasta is ready to serve!
  • Serveer met de geraspte kaas en eventueel verse basilicum.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!