Ga terug
+ servings

KURKUMA LUNCHBOWL MET ROEREI & HÜTTENKÄSE

Het roerei in deze lunchbowl maakte ik met kurkuma en is daardoor mega gezond! Kurkuma heeft namelijk ontzettend veel gezondheidsvoordelen, waaronder een ontstekingsremmende werking, weerstandverhogend en het verlaagt je cholesterol. Reden genoeg dus om aan de slag te gaan met deze superbowl!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1/2 komkommer in blokjes
  • 1/2 mango geschild en in blokjes
  • 4 eieren
  • 50 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 2 tl kurkum
  • 2 el edamame boontjes
  • 4 el Hüttenkäse
  • 2 handen verse spinazie
  • ca. 2 handjes kiemgroenten

Instructies
 

  • Schil de mango en snijd in blokjes. Snijd ook de komkommer in blokjes.
  • Kluts de eieren met een vork los en voeg de amandelmelk en kurkuma toe. Roer nog even goed door.
  • Verwarm een scheutje (kokos)olie in een koekenpan. Zorg dat de pan goed heet is voordat je de eieren erin giet. Roer nu 2 minuten met een houten spatel door de eieren tot ze beginnen te stollen. Zet het vuur dan uit. Laat het roerei helemaal afkoelen voordat je hem bewaard in bakjes in de koelkast. Als je hem gelijk gaat eten hoeft dat natuurlijk niet!
  • Pak twee bakjes en verdeel alle ingrediënten inclusief het roerei over de bakjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!