Ga terug
+ servings

CREAMY HUMMUS MET KOKOS & KERRIE

Zelf hummus maken is niet alleen ontzettend lekker, maar ook een stuk eenvoudiger dan je waarschijnlijk voor ogen hebt. Kikkererwten zitten bomvol eiwitten waardoor deze lunch ontzettend voedzaam is.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Wachttijd 12 uur
Totale tijd 13 uur 40 min
Porties 2 personen

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 4 volkoren boterhammen (voor 2 dagen)
  • 350 gram gedroogde kikkererwten
  • 2 tenen knoflook
  • 125 ml kokosmelk
  • 4 tl kerriepoeder
  • 2 el Tahin (Sesampasta)
  • 2 el limoensap
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Let op: Bereidingswijze (overnight + 90 min kooktijd + 10 min bereiden)
  • Week de kikkererwten een avond van te voren in ruim water. De volgende dag hebben ze nog een kooktijd van ca. 90 minuten. Bekijk even de verpakking voor de kooktijd van de kikkererwten die jij gebruikt. Je kunt uiteraard ook gebruik maken van kikkererwten uit blik of pot, maar dan wordt je hummus net wat minder smeuïg.
  • Hierna is het een kwestie van alle ingrediënten in de keukenmachine en lekker proeven om te zien wat er nog mist!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!