Ga terug
–+ servings

WOKGERECHT MET SPRUITJES EN PAKSOI

Een wokgerecht boordevol vitaminen en mineralen met onwijs veel smaak!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 35 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200-250 gram basmatirijst
  • 500 gram spruitjes
  • 1 broccoli in roosjes
  • 1 paksoi
  • 1 bosui in ringen
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 cm verse gember geschild en geperst
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el honing
  • 1 tl sambal
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 handen walnoten

Instructies
 

  • Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  • Maak de spruitjes schoon door het kontje eraf te snijden, de spruit te halveren en vervolgens in een vergiet goed te spoelen met koud water.
  • Pel en pers de knoflook, schil de gember en snijd fijn, was de paksoi en snijd de bladeren grof en de stengels in dunne plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de bosui in dunne ringen.
  • Zet een grote pan water op het vuur en kook hierin de spruitjes en broccoli 5 minuten. Giet vervolgens af en laat uitlekken in een vergiet.
  • Ondertussen verwarm je een wokpan met een scheutje olijfolie en bak je hierin de knoflook, bosui en gember aan. Voeg vervolgens de paksoi toe en bak 2 minuten mee voordat je ook de spruitjes en broccoli toevoegt. Wok dit geheel 5 tot 7 minuten.
  • Terwijl alles in de wok zit maak je in een kommetje de saus door de sojasaus, sesamolie, honing en sambal te mengen. Voeg dit samen met de chilivlokken toe aan de groenten. Meng goed door en wok nog 2 minuten mee. Als alles goed gaar is ben je klaar om te serveren.
  • Serveer de groenten met de rijst en strooi er de walnoten over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!