Snijd de ui, paprika, tomaten en vijgen in het juiste formaat.
Doe de vijgen in een bakje met lauw water en laat 10 minuten wellen. De vijgen moeten net onder water staan.
Zet een soeppan op het vuur en verwarm een scheutje (kokos)olie.
Bak hierin de ui aan en voeg na 2 minuten de knoflook (geperst) en gember (geraspt of fijngesneden) toe. Meng goed door.
Voeg nu de tomaten en paprika toe en laat 3 minuten zachtjes meebakken.
Giet de vijgen af en voeg deze samen met het gemalen komijnzaad toe aan de soep. Roer goed door.
Voeg nu 400 ml gekookt water toe en breng aan de kook. Voeg het kaneelstokje en laurierblad toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen zodat de groenten zacht worden en de smaken intrekken.
Haal na 15 minuten het kaneelstokje en laurierblad uit de soep en pureer met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Geniet van deze smaakvolle en verrassende soep!