Ga terug

VEGAN POMPOENCURRY

Bij far mijn favoriete recept van deze detox en alle credits gaan naar Liesbeth. Deze curry komt hier zeker nog vaker op tafel te staan!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min

Ingrediënten
  

  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1/2 biologische pompoen (als het een kleintje is gebruik je de hele pompoen)⠀
  • 2 rode puntpaprika's in kleine blokjes
  • 1 courgette in kleine blokjes
  • 1 zakje worteljulienne (150 gram)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el garam masala
  • 2 tl kurkumma
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl kokosolie
  • 1 bloemkool of 400 gram bloemkoolrijst
  • handje kokosvlokken

Instructies
 

  • Begin met het koken van de hele pompoen . Deze kook je 20 minuten. Daarna kan je hem makkelijk schillen en snijden en is hij sneller gaar.
  • Snijd de groenten in het juiste formaat.
  • Verwarm de kokosolie in een grote hapjespan en bak hierin de knoflook ongeveer 1 minuut. Voeg de paprika toe en vervolgens de courgette. Bak even kort mee voordat je de kruiden toevoegt. Laat dit even goed smoren zodat de smaken vrijkomen.
  • Voeg vervolgens ook de gekookte pompoen toe. Roer dit nogmaals goed door. Tot slot voeg je ook de wortel toe en bak je deze ook nog ongeveer 2 minuten mee.
  • Nu voeg je de gepelde tomaten en kokosmelk toe. Ook dit weer even goed doorroeren en warm laten worden. Als het bijna kookt doe je de deksel op de pan, zet je het vuur lager en stoof je alles in ongeveer 20 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra kruiden.⠀
  • Ondertussen stoom of bak je de bloemkoolrijst in 5-10 minuten gaar. Bloemkoolrijst kan je al kant- en klaar kopen of zelf een bloemkool tot rijst malen met een keukenmachine
  • Tot slot rooster je de kokosvlokken in een droge koekenpan goudbruin op middelhoog vuur. Serveer de curry met de bloemkoolrijst en kokosvlokken. Eventueel kan je er nog wat verse peterselie of koriander bij serveren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!