Kook 400 ml water in de waterkoker en meng dit alvast met het halve bouillonblokje.
Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de ui aan. Pers vervolgens de knoflook en gember uit en voeg ook de rode peper toe. Meng goed en voeg tot slot de prei toe. Bak ca. 2 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
Voeg nu de kruiden toe samen met een klein scheutje water. Meng goed door.
Nu voeg je tomatenpuree toe en ook dit meng je goed.
Voeg vervolgens ook de krieltjes en wortel toe. Meng nogmaals goed door en bak ca. 2 mintuten mee.
Tot slot voeg je de bouillon samen met de laurierbladeren toe en breng je het geheel aan de kook. Zet nu de pit laag en doe de deksel op de pan. Laat c.a. 20 minuten zachtjes sudderen.
Nu ga je de aubergine grillen. Leg de plakken aubergine op een plank en bestrooi met zout. Laat ca. 5 minuten intrekken en dep daarna droog met keukenpapier. Besmeer vervolgens met olijfolie.
Verwarm een grillpan of apparaat en grill hier de aubergine aan beide kanten in ca. 5 minuten goudbruin. Ze zijn goed als ze mooi zacht zijn.
Spoel de linzen af met koud water en laat goed uitlekken.
Als de aardappel en wortel goed zacht is geworden is je stoofschotel gaar. Voeg tot slot de linzen en aubergine toe. Verwarm het geheel nog even goed.
Het laatste wat je nog moet doen is de laurierbladeren eruit de vissen en je bent ready to serve!
Je kunt deze stoofschotel nog serveren met (bloemkool)rijst of naan, maar hij is zonder ook al onwijs voedzaam!