Snijd de ui, knoflook en de gember fijn.
Verwarm in een soeppan een scheutje olijfolie en bak de ui, knoflook en gember ca. 2 minuten.
Voeg de kruiden samen met een klein scheutje water toe en meng goed.
Voeg de gepelde tomaten toe, roer goed door.
Voeg de groentebouillon met 750 ml gekookt water samen met de linzen toe. Breng aan de kook.
Snijd de rode peper in de lengte door midden en haal de pitjes eruit. Voeg de peper in zijn totaliteit toe aan de soep en laat meekoken.
Voeg vervolgens de helft van het blik kokosmelk toe en laat meekoken.
Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer. Pureer ook de peper mee, zodat de soep wat pittiger wordt. Als je een minder pittige soep wilt, haal je de (helft van de) peper eruit.
Voeg nu een snuf kaneel toe en eventueel wat peper en zout om de soep op smaak te brengen.
Bij het serveren kun je nog wat extra kokosmelk en verse koriander naar smaak toevoegen.
Vind je de soep te dik? Voeg dan gewoon wat extra water toe.