Ga terug
+ servings

ROMIGE RODE LINZENSOEP

Delicious and easy! Meer hoef ik er eigenlijk niet over te zeggen. Nou ja misschien nog dat hij voedzaam, vol van smaak en boordevol eiwitten zit?
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Porties 4 personen

Equipment

  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 400 gram rode linzen
  • 1 rode ui in ringen
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • ca. 2 cm verse gember geschild en fijngesneden
  • 1 rode peper
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 400 ml kokosmelk*
  • 1 blokje groentebouillon
  • 750 ml water

Kruiden

  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma (optioneel)
  • peper en zout naar smaak
  • snuf kaneel

Instructies
 

  • Snijd de ui, knoflook en de gember fijn.
  • Verwarm in een soeppan een scheutje olijfolie en bak de ui, knoflook en gember ca. 2 minuten.
  • Voeg de kruiden samen met een klein scheutje water toe en meng goed.
  • Voeg de gepelde tomaten toe, roer goed door.
  • Voeg de groentebouillon met 750 ml gekookt water samen met de linzen toe. Breng aan de kook.
  • Snijd de rode peper in de lengte door midden en haal de pitjes eruit. Voeg de peper in zijn totaliteit toe aan de soep en laat meekoken.
  • Voeg vervolgens de helft van het blik kokosmelk toe en laat meekoken.
  • Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Pureer ook de peper mee, zodat de soep wat pittiger wordt. Als je een minder pittige soep wilt, haal je de (helft van de) peper eruit.
  • Voeg nu een snuf kaneel toe en eventueel wat peper en zout om de soep op smaak te brengen.
  • Bij het serveren kun je nog wat extra kokosmelk en verse koriander naar smaak toevoegen.
  • Vind je de soep te dik? Voeg dan gewoon wat extra water toe.

EXTRA'S:

  • Ter garnering: verse koriander 
  • *heb je nog een beetje kokosmelk over? Gooi niet weg! Heerlijk om de volgende ochtend te gebruiken voor een smoothie(bowl) met rode bieten, kokosmelk en een halve banaan. Breng op smaak met kaneel er serveer met pompoenpitten en een handje noten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!