Ga terug
+ servings

GLUTENVRIJE CHOCOLADECAKE MET VERSTOPTE BIETJES

Speciaal voor de Groente in je ontbijt challenge in de maand september maakte ik deze chocolade cake met bietjes. Glutenvrij + verstopte vitaminen… Wat wil je nog meer? Nou dat hij lekker is! En ja ook dat is helemaal gelukt! Enjoy!
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 1 uur
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram ongekookte rode bietjes
  • 50 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 100 ml milde olijfolie (bv. Zonnebloemolie)
  • 100 ml maple syrup
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gram boekweitmeel
  • 30 gram rauwe cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de bietjes en rasp ze boven een kom.
  • Zeef het meel, de cacao, het zout en het bakpoeder boven een tweede kom. Zet opzij.
  • Klop de eieren los in een kommetje en zet ook dit ook opzij.
  • Doe de olie, maple syrup, vanille en de chocolade in een pannetje. Verwarm op zeer laag vuur en roer met een spatel tot de chocolade gesmolten is. Haal van het vuur.
  • Voeg het chocolademengsel toe aan de bietjes en roer met de spatel goed door. Voeg vervolgens ook de eieren toe en roer nogmaals tot een glad mengsel.
  • Giet tot slot het chocolade bietjes mengsel bij de droge ingrediënten en spatel alles goed door. Let goed op dat er geen klontjes in zitten!
  • Bekleed een cakeblik met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en zet voor 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Controleer of een satéprikker er (grotendeels) schoon uit komt. Laat de cake in vorm afkoelen en haal hem er dan voorzichtig uit.
  • De cake kan in de koelkast ongeveer drie dagen bewaard worden. Zorg dan wel dat de cake goed is afgedekt. Invriezen werkt ook erg goed!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!