Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de bietjes en rasp ze boven een kom.
Zeef het meel, de cacao, het zout en het bakpoeder boven een tweede kom. Zet opzij.
Klop de eieren los in een kommetje en zet ook dit ook opzij.
Doe de olie, maple syrup, vanille en de chocolade in een pannetje. Verwarm op zeer laag vuur en roer met een spatel tot de chocolade gesmolten is. Haal van het vuur.
Voeg het chocolademengsel toe aan de bietjes en roer met de spatel goed door. Voeg vervolgens ook de eieren toe en roer nogmaals tot een glad mengsel.
Giet tot slot het chocolade bietjes mengsel bij de droge ingrediënten en spatel alles goed door. Let goed op dat er geen klontjes in zitten!
Bekleed een cakeblik met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en zet voor 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Controleer of een satéprikker er (grotendeels) schoon uit komt. Laat de cake in vorm afkoelen en haal hem er dan voorzichtig uit.
De cake kan in de koelkast ongeveer drie dagen bewaard worden. Zorg dan wel dat de cake goed is afgedekt. Invriezen werkt ook erg goed!