Ga terug
+ servings

Gezondere power pannenkoek

Glutenvrij, voedzaam en vooral heel erg lekker! Een heerlijke hartige variant die je op veel manieren kunt beleggen. Een makkelijke avondmaaltijd of uitgebreide lunch? Je kunt met deze basis pannenkoek alle kanten op!
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Equipment

  • Blender of staafmixer

Ingrediënten
  

  • 100 gram havermout
  • 200 ml amandelmelk ongezoet
  • 4 handen spinazie
  • 2 eieren
  • 1,5 el lijnzaad
  • peper & zout
  • 1,5 tl Spirulina optioneel

Topping

  • Avocado
  • (Plantaardige) zuivelspread of hummus
  • Geroosterde of gebakken groenten. Denk aan wortel of zoete aardappel uit de over of gebakken paprika
  • Linzen of kikkererwten
  • Spinazie of rucola
  • Gebakken stukjes tofu of tempeh
  • Lijnzaadolie
  • Zaden, pitten, lijnzaadmix en noten

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken in je blender of gebruik een staafmixer.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur met een scheutje zonnebloem- of kokosolie. Schep met een soeplepel het beslag in de pan en maak met de bolle kant een mooie pannenkoek. Je kunt ze zo groot maken als je fijn vind. Laat ongeveer 4 minuten zachtjes bakken tot er in de bovenkant luchtbelletjes ontstaan zodat je zeker weet dat de onderkant goed stevig is. Herhaal dit tot je beslag op is.
  • Maak ondertussen een lekkere salade als topping van je power pancake. Kies voor bladgroenten, peulvruchten, gebakken of geroosterde groenten en breng op smaak met lijnzaadolie.
  • Beleg de pannenkoeken met zuivelspread of hummus, de salade en garneer voor een lekkere met pompoenpitten en stukjes amandel!

Notities

Op de foto zie je als beleg plantaardige zuivelspread en avocado met een salade van spinazie, linzen, geroosterde wortel, stukjes paprika, biet en gebakken tofu. De salade is op smaak gebracht met lijnzaadolie, peper en zout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!