Green Power Pancakes

Deze pannenkoeken lijken in niets op de Hollandse pannenkoek met stroop en poedersuiker, maar desalniettemin een aanrader om wekelijks op het menu terug te laten komen!

Een makkelijke avondmaaltijd voor als je even niet zoveel zin hebt om te koken, maar wel een voedzame en volwaardige maaltijd op tafel wilt toveren. 

Voor de topping van de pannenkoeken kun je eigenlijk alle restjes uit je koelkast gebruiken. Een halve paprika, een paar wortels, peulvruchten, hummus, avocado, tomaten, stukjes (vega) kip, feta, geitenkaas.. Maak er een lekkere salade van, breng op smaak met lijnzaadolie, peper en zout en je hebt een geweldig voedzame maaltijd die ook nog eens je koelkast opruimt zonder dat je eten weggooit!

Op de foto zie je als beleg plantaardige zuivelspread en avocado met een salade van spinazie, linzen, geroosterde wortel, stukjes paprika, biet en gebakken tofu. De salade is op smaak gebracht met lijnzaadolie, peper en zout.

Kidsproof: Je kunt de spinazie ook vervangen door rode biet. Dan krijg je een donkerroze kleur en wie weet vinden de kinderen dat ook aantrekkelijk? 🙂 Met een beetje agave en plakjes banaan of appel een mooie variatie op de normale pannenkoek.

Gezondere power pannenkoek

Glutenvrij, voedzaam en vooral heel erg lekker! Een heerlijke hartige variant die je op veel manieren kunt beleggen. Een makkelijke avondmaaltijd of uitgebreide lunch? Je kunt met deze basis pannenkoek alle kanten op!
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Equipment

  • Blender of staafmixer

Ingrediënten
  

  • 100 gram havermout
  • 200 ml amandelmelk ongezoet
  • 4 handen spinazie
  • 2 eieren
  • 1,5 el lijnzaad
  • peper & zout
  • 1,5 tl Spirulina optioneel

Topping

  • Avocado
  • (Plantaardige) zuivelspread of hummus
  • Geroosterde of gebakken groenten. Denk aan wortel of zoete aardappel uit de over of gebakken paprika
  • Linzen of kikkererwten
  • Spinazie of rucola
  • Gebakken stukjes tofu of tempeh
  • Lijnzaadolie
  • Zaden, pitten, lijnzaadmix en noten

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken in je blender of gebruik een staafmixer.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur met een scheutje zonnebloem- of kokosolie. Schep met een soeplepel het beslag in de pan en maak met de bolle kant een mooie pannenkoek. Je kunt ze zo groot maken als je fijn vind. Laat ongeveer 4 minuten zachtjes bakken tot er in de bovenkant luchtbelletjes ontstaan zodat je zeker weet dat de onderkant goed stevig is. Herhaal dit tot je beslag op is.
  • Maak ondertussen een lekkere salade als topping van je power pancake. Kies voor bladgroenten, peulvruchten, gebakken of geroosterde groenten en breng op smaak met lijnzaadolie.
  • Beleg de pannenkoeken met zuivelspread of hummus, de salade en garneer voor een lekkere met pompoenpitten en stukjes amandel!

Notities

Op de foto zie je als beleg plantaardige zuivelspread en avocado met een salade van spinazie, linzen, geroosterde wortel, stukjes paprika, biet en gebakken tofu. De salade is op smaak gebracht met lijnzaadolie, peper en zout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
1 comment

Recente berichten

One thought on “Green Power Pancakes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept