Holistisch detoxen

Voel je fit, energiek en in balans!

Dit milde detox programma is speciaal ontwikkeld om opnieuw de balans te vinden tussen lichaam en geest met behulp van de juiste voeding, beweging en mindset. Je gaat aan de slag met heerlijke online yoga- pilates en meditatielessen en recepten die zowel lichaam als geest voeden.

Wat is Holistisch Detoxen?

Detoxen staat voor het reinigen van je lichaam. In de Westerse wereld associëren we detoxen vaak met een intense periode van (sap)vasten, maar dat is verre van waar! Met een Holistische detox ben je instaat je lichaam en geest een reset te geven en dit is juist precies waar we tegenwoordig zoveel baat bij hebben. We kunnen met een detox het zelfhelende vermogen van ons lichaam weer activeren zodat we preventief inzetten op onze gezondheid. Vanuit de Ayurveda wordt aangeraden om tweemaal per jaar een (milde) detox, ook wel cleanse genoemd, te volgen.

Wanneer is de detox geschikt?

Een detox is perfect voor alle ‘vage’ gezondheidsklachten. Je geeft je lichaam de kans om te ontgiften. Het is aan te raden om twee keer per jaar een detox te volgen om zowel lichaam als geest een reset te geven en je gezondheid te verbeteren. Door je tijdens deze detox meer te verbinden met je lichaam zul je niet alleen de lichamelijke effecten van deze detox ervaren, maar ook je geest zal rustiger worden.

Wat kan deze Holistische Detox jouw brengen?

 • Verminderen van ontstekingen in het lichaam (pijn, huidklachten en ziekten)
 • Het optimaliseren van jouw spijsvertering
 • Het afbreken van vetcellen
 • Je immuunsysteem een reset geven
 • Je komt meer in contact met je behoeften op het gebied van voeding, beweging en mindset waardoor je zowel lichamelijk als mentaal meer balans zult ervaren
 • Je leert hoe je jezelf kunt voeden zonder zooi, met pure ingrediënten
 • Meer energie en een gezonder lichaam en geest!

Met deze detox leg je de basis voor een gezonde leefstijl voor de langere termijn.

Hoe werkt deze Holistische Detox?

 • Geef je startdatum aan mij door
 • We hebben contact over jouw start en ik geef je persoonlijk tips en advies waar jij aan kunt werken
 • Je ontvangt toegang tot alle recepten en online video’s via jouw mail. Hierbij krijg je uitgebreid advies over hoe je jouw detox kunt gaan indelen.
 • Je gaat eerst rustig afbouwen voordat je de detox start
 • Doe zelf alle boodschappen en stel eventueel nog aanvullende vragen
 • Tijdens de detox ben ik er voor je als het nodig is!

Past de Holistische Detox bij jou?

Heb je twijfels over of de Holstische Detox iets voor jou is? Vul onderstaand formulier in zodat we samen kunnen kijken of deze detox past bij jou.

  Hoe ziet het Detox-programma eruit?

  Afbouwdagen: Je start 3-7 dagen met het afbouwen van koffie, frisdrank, suiker, zoetigheid en chips.

  Soep en Kitchari dagen: De detox start met heerlijke soepen en Kitchari (een traditioneel Ayurvedisch detox gerecht). Dit zijn de eerste twee dagen.

  Holistische voeding: Op dag 3 ga je verder met vaste voeding. Je gaat indien passend voor jou Intermittend fasten, en aan de slag met holistische recepten. Dit wil zeggen: voeding waar zowel jouw lichaam als geest blij van wordt. De recepten vormen een inspirerende basis voor een gezonde, holistische leefstijl voor de langere termijn.

  Holistisch in balans: naast gezond en creatief eten is het natuurlijk ook van belang dat je beweegt en leuke dingen onderneemt waar je energie van krijgt en blij van wordt! Via het ebook ontvang je inspirerende tips & tricks en ontvang je diverse yoga en pilates video’s plus meditaties waar je mee aan de slag kunt tijdens jouw detox avontuur.

  Hoe hebben anderen deze Holistische Detox ervaren?

  Je hebt de detox zo tot in de puntjes voorbereid en ons continu begeleidt met al je kennis en ervaring. Grote bewondering voor!
  Op de een of andere manier voel ik nu mede doordat jij dat ook zo benadrukt dat ik zelf mag voelen wat goed voor me voelt dan klakkeloos een weekmenu te volgen en daarin te denken dat een ander het beter weet.  Bewust eten tot je voelt dat het ok is voor nu.

  Mieke

  Lieve Lucy!! Ik ben superblij met deze tweede detox-week. En heel dankbaar! Op een hele laagdrempelige manier heb je mij geinspireerd om echt dingen in mijn voedingspatroon aan te passen. Ik eet zo veel meer groenten ineens. Juist omdat niets als ‘moeten’ voelt, en de gerechten naast gezond ook vrij makkelijk en lekker zijn. Comfort food, soms heerlijk spicy love it, in deze koude hefstperiode een cadeautje.

  En de -2 kilo’s zijn hier mooie bijvangst 😉

  Daphne