Ga terug
+ servings

Voedzame, vegetarische maaltijdsalade

De combinatie van zoete aardappel, bulgur, artisjok, feta en zongedroogde tomaat maakt dat deze maaltijdsalade een ware smaakexplosie is. Echt genieten!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Gang diner, lunch
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram zoete aardappel in blokjes
  • 150 gram bulgur, couscous of quinoa
  • 75 gram rucola
  • 280 gram gemarineerde artisjok
  • 150 gram verse knoflook olijven
  • 100 gram (plantaardige) feta
  • 100 gram semi-gedroogde cherry tomaatjes
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 3 el (lijnzaad)olie
  • 1/2 citroen het sap

Instructies
 

  • Was de zoete aardappel en snijd in blokjes. Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de zoete aardappel op de bakplaat en meng er de Italiaanse kruiden en olie door. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven en kijk dan even of de aardappels goed zacht en gaar zijn. Schep zo nodig de aardappels om en verleng de oventijd.
  • Bereid ondertussen de bulgur (of couscous, quinoa) volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Doe de rucola, artisjok, olijven en zongedroogde tomaten in een grote salade schaal.
  • Prak de feta fijn met een vork.
  • Meng tot slot alle ingrediënten en breng op smaak met het sap van de citroen en breng eventueel op smaak met peper, zout en een extra scheutje olijf- of lijnzaadolie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!