Vegetarische maaltijdsalade met Bulgur

Deze vegetarische maaltijdsalade leent zich perfect voor zowel de avond als voor lunch. Ik maak graag een grote portie zodat ik zeker weet dat er ook voor de volgende dag een leftover is die ik kan meenemen voor de lunch. Ideaal voor dagen dat ik onderweg of op kantoor ben.

Variaties op deze maaltijdsalade

In deze salade heb ik gekozen voor zoete aardappel uit de oven, maar je kunt ook prima kiezen voor wortel, paprika, courgette of pastinaak. En combineren kan ook zeker! Ook qua granen zijn er verschillende (glutenvrije)opties. Denk aan quinoa, couscous of spelt. Gebruik deze maaltijdsalade als inspiratie en ga zelf aan de slag met jou favoriete variatie.

Liever een maaltijdsalade waarbij je de oven niet nodig hebt? Bekijk dan eens deze couscous salade met halloumi of ga voor een makkelijkere variant met quinoa voor de lunch.

Voedzame, vegetarische maaltijdsalade

De combinatie van zoete aardappel, bulgur, artisjok, feta en zongedroogde tomaat maakt dat deze maaltijdsalade een ware smaakexplosie is. Echt genieten!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Gang diner, lunch
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram zoete aardappel in blokjes
  • 150 gram bulgur, couscous of quinoa
  • 75 gram rucola
  • 280 gram gemarineerde artisjok
  • 150 gram verse knoflook olijven
  • 100 gram (plantaardige) feta
  • 100 gram semi-gedroogde cherry tomaatjes
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 3 el (lijnzaad)olie
  • 1/2 citroen het sap

Instructies
 

  • Was de zoete aardappel en snijd in blokjes. Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de zoete aardappel op de bakplaat en meng er de Italiaanse kruiden en olie door. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven en kijk dan even of de aardappels goed zacht en gaar zijn. Schep zo nodig de aardappels om en verleng de oventijd.
  • Bereid ondertussen de bulgur (of couscous, quinoa) volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Doe de rucola, artisjok, olijven en zongedroogde tomaten in een grote salade schaal.
  • Prak de feta fijn met een vork.
  • Meng tot slot alle ingrediënten en breng op smaak met het sap van de citroen en breng eventueel op smaak met peper, zout en een extra scheutje olijf- of lijnzaadolie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
1 comment

Recente berichten

One thought on “Vegetarische maaltijdsalade met Bulgur

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept