Vegetarische couscous met geroosterde kikkererwten en halloumi

Halloumi lovers opgelet! Een heerlijk nieuw vegetarisch gerecht met couscous, halloumi, gemarineerde artisjok, Kalamata olijven en geroosterde kikkererwten. Een geweldige smaakexplosie.

Ben jij al bekend met Halloumi?

Ben jij nog geen Halloumi lover of heb je misschien nog niet eerder van Halloumi gehoord? Zonde! Het is namelijk een heerlijke Griekse grillkaas die zicht perfect leent om vegetarische gerechten een licht zoutige smaak te geven. Hij is gemaakt van koeien-, geiten- en schapenmelk in wisselende verhoudingen. Niet geschikt als je koemelk vermijdend eet! De smaak komt het allerbest tot zijn recht komt als de kaas is gegrild, gebakken of gefrituurd.

In dit gerecht komt hij helemaal tot zijn recht door de combinatie van Kalamata olijven en gemarineerde artsjok. Maar je kunt Halloumi in veel verschillende gerechten verwerken zoals ook in een lauwwarme pasta salade zoals deze.

Aan de slag? Bekijk het recept hieronder!

VEGETARISCHE COUSCOUS MET HALLOUMI EN GEROOSTERDE KIKKERERWTEN

Een heerlijke voedzame maaltijd die je eenvoudig glutenvrij maakt door het gebruik van glutenvrije couscous. De leftovers lenen zich perfect voor een makkelijke lunch de volgende dag.
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de couscous salade

  • 150 gram couscous (glutenvrije)
  • 20 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 kleine komkommer in stukjes
  • 100 gram biologische kalamata olijven (uitgelekt)
  • 280 gram gemarineerde artisjok (pot)
  • 100 gram verse spinazie
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 bosje verse peterselie fijngehakt
  • 225 gram halloumi in plakken van ca. 1 cm

Voor de geroosterde kikkererwten

  • 350 gram kikkererwten goed afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el komijnpoeder
  • 1/2 el chilipoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de groenten in het juiste formaat en de Halloumi in plakken van ca. 1 cm. De halloumi halveer je nadat je hem in plakken hebt gesneden.
  • Spoel de kikkererwten goed af onder koud water en laat uitlekken. Zet een koekenpan op het vuur en doe hier 1 el olijfolie in. Laat goed heet worden. Bak nu de kikkererwten samen met de kruiden ca. 6 minuten tot ze goudbruin en knapperig worden. Schep steeds goed om.
  • Roer de couscous los met een vork en meng alvast met de spinazie, cherrytomaten, komkommer, rode ui, artisjok, olijven en verse peterselie.
  • Bak nu de halloumi in een koeken of grillpan met een scheutje olijfolie aan beide kanten in ca. 4 minuten goudbruin.
  • Meng tot slot de kikkererwten door de couscous en serveer met de gebakken halloumi.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
1 comment

Recente berichten

One thought on “Vegetarische couscous met geroosterde kikkererwten en halloumi

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept