Ga terug
–+ servings

VEGETARISCHE COUSCOUS MET HALLOUMI EN GEROOSTERDE KIKKERERWTEN

Een heerlijke voedzame maaltijd die je eenvoudig glutenvrij maakt door het gebruik van glutenvrije couscous. De leftovers lenen zich perfect voor een makkelijke lunch de volgende dag.
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de couscous salade

  • 150 gram couscous (glutenvrije)
  • 20 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 kleine komkommer in stukjes
  • 100 gram biologische kalamata olijven (uitgelekt)
  • 280 gram gemarineerde artisjok (pot)
  • 100 gram verse spinazie
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 bosje verse peterselie fijngehakt
  • 225 gram halloumi in plakken van ca. 1 cm

Voor de geroosterde kikkererwten

  • 350 gram kikkererwten goed afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el komijnpoeder
  • 1/2 el chilipoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de groenten in het juiste formaat en de Halloumi in plakken van ca. 1 cm. De halloumi halveer je nadat je hem in plakken hebt gesneden.
  • Spoel de kikkererwten goed af onder koud water en laat uitlekken. Zet een koekenpan op het vuur en doe hier 1 el olijfolie in. Laat goed heet worden. Bak nu de kikkererwten samen met de kruiden ca. 6 minuten tot ze goudbruin en knapperig worden. Schep steeds goed om.
  • Roer de couscous los met een vork en meng alvast met de spinazie, cherrytomaten, komkommer, rode ui, artisjok, olijven en verse peterselie.
  • Bak nu de halloumi in een koeken of grillpan met een scheutje olijfolie aan beide kanten in ca. 4 minuten goudbruin.
  • Meng tot slot de kikkererwten door de couscous en serveer met de gebakken halloumi.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!