Ga terug
+ servings

Gebakken Gnocchi met zelfgemaakte pesto

Wil je jezelf een energieboost geven? Dan is het een aanrader om Chlorellapoeder toe te voegen aan de pesto. Heb je weinig tijd en wil je toch deze geweldige maaltijd op tafel zetten? Kies dan voor een pesto met het liefst een biologische oorsprong en zoveel mogelijk pure ingrediënten.
Let op: de pesto is meer dan je nodig hebt voor dit gerecht. Als je voor meer dan 2 personen kookt hoef je de ingrediënten van de pesto niet te verdubbelen (helaas worden ze hieronder wel verdubbeld dus let erop als je voor 4 personen gaat koken).
Bereidingstijd 30 min
Gang diner
Porties 2

Equipment

  • Staafmixer met hakmolen of keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 200 gram verse gnocchi
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook gepeld en fijngesneden
  • 150 gram doperwten diepvries
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 el (plantaardige) creme fraiche
  • Pecorino of parmezaanse kaas ter garnering

Voor de pesto

  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook gepeld en fijngesneden
  • 50 gram Pecorino of parmezaanse kaas
  • 2 el lijnzaadolie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 20-30 gram verse basilicum ca. 1 plantje
  • Snuf zwarte peper
  • 1 tl Chlorellapoeder optioneel

Instructies
 

  • Maak eerst de pesto door alle ingrediënten te mengen in je keukenmachine of gebruik je staafmixer met hakmolen. Meng tot een mooie pesto, hij mag iets dikker zijn. Bij het opwarmen komt er nog creme fraiche doorheen waardoor hij verdunt. 
  • Snijd de ui fijn, pel de knoflook en leg de knoflookpers alvast klaar.
  • Bereid de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Deze hoeft maar heel kort te koken. Giet vervolgens af.
  • Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olie en bak hierin de ui ca. 2 minuten. Voeg vervolgens de spinazie in delen toe en roer regelmatig tot alle spinazie geslonken is. Voeg vervolgens de doperwten toe en verwarm mee.
  • Zet nu een tweede koekenpan op het vuur met een klein scheutje olie. Als de olie warm is doe je de Gnocchi in de pan en bak je deze ca. 4 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleuren. Schep regelmatig om.
  • Als de spinazie is geslonken en de doperwten even hebben meegebakken voeg je de pesto samen met de creme fraiche toe. Meng alles goed door.
  • Tot slot voeg je de gebakken gnocchi toe en meng je het geheel nog eens goed door. Schep in twee diepe borden en garneer met extra blaadjes verse baslilum, Pecorino of parmezaanse kaas en pijnboompitten. Eetsmakelijk!

Notities

De pesto is ook erg lekker met pistachenoten in plaats van pijnboompitten. De overgebleven pesto is heerlijk op een broodje, tosti met bijvoorbeeld mozzarella en tomaat of door een maaltijdsalade. Je bewaard de pesto 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!