Gebakken Gnocchi met zelfgemaakte pesto

Een voedzame vegetarische maaltijd boordevol smaak en voedingsstoffen.

Zelf pesto maken

Pesto maken klinkt misschien als een hele uitdaging, maar het is een stuk eenvoudiger dan je waarschijnlijk denkt. Het belangrijkste bij het maken van een goede pesto zijn verse producten van goede kwaliteit. Verder is het fijn om een goede keukenmachine te gebruiken of een staafmixer met hakmolentje. Een blender is eventueel ook een optie, maar in mijn ervaring krijg je dan toch een andere structuur.

Je kunt eindeloos variëren met het maken van pesto. Denk bijvoorbeeld aan zongedroogde tomatenpesto of een pesto op basis van rucola. Deze pesto gaf ik een twist door Chlorellapoeder toe te voegen.

Chlorella, heb jij er weleens van gehoord?

Chlorella is een zoetwateralg boordevol vitaminen en mineralen. Het bevat onder andere een hoge concentratie van: 

  • Plantaardige eiwitten
  • Vezels
  • vitamine C
  • Ijzer
  • Krachtige reinigende werking in het lichaam
  • En zelfs gezonde vetzuren 

Algen zijn in zijn algemeenheid wat mij betreft een nog onontdekte bron van geweldige voedingsstoffen! De concentratie van voedingsstoffen is erg hoog en zeker in een plantaardig dieet zijn ze eigenlijk onmisbaar.

Algen kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het in balans brengen van je hormonen, vertering en energieniveau. Wil je hier meer over weten? Stuur me gerust even een bericht via lucy@yourmealplanners.nl.

Gebakken Gnocchi met zelfgemaakte pesto

Wil je jezelf een energieboost geven? Dan is het een aanrader om Chlorellapoeder toe te voegen aan de pesto. Heb je weinig tijd en wil je toch deze geweldige maaltijd op tafel zetten? Kies dan voor een pesto met het liefst een biologische oorsprong en zoveel mogelijk pure ingrediënten.
Let op: de pesto is meer dan je nodig hebt voor dit gerecht. Als je voor meer dan 2 personen kookt hoef je de ingrediënten van de pesto niet te verdubbelen (helaas worden ze hieronder wel verdubbeld dus let erop als je voor 4 personen gaat koken).
Bereidingstijd 30 min
Gang diner
Porties 2

Equipment

  • Staafmixer met hakmolen of keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 200 gram verse gnocchi
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook gepeld en fijngesneden
  • 150 gram doperwten diepvries
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 el (plantaardige) creme fraiche
  • Pecorino of parmezaanse kaas ter garnering

Voor de pesto

  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook gepeld en fijngesneden
  • 50 gram Pecorino of parmezaanse kaas
  • 2 el lijnzaadolie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 20-30 gram verse basilicum ca. 1 plantje
  • Snuf zwarte peper
  • 1 tl Chlorellapoeder optioneel

Instructies
 

  • Maak eerst de pesto door alle ingrediënten te mengen in je keukenmachine of gebruik je staafmixer met hakmolen. Meng tot een mooie pesto, hij mag iets dikker zijn. Bij het opwarmen komt er nog creme fraiche doorheen waardoor hij verdunt. 
  • Snijd de ui fijn, pel de knoflook en leg de knoflookpers alvast klaar.
  • Bereid de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Deze hoeft maar heel kort te koken. Giet vervolgens af.
  • Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olie en bak hierin de ui ca. 2 minuten. Voeg vervolgens de spinazie in delen toe en roer regelmatig tot alle spinazie geslonken is. Voeg vervolgens de doperwten toe en verwarm mee.
  • Zet nu een tweede koekenpan op het vuur met een klein scheutje olie. Als de olie warm is doe je de Gnocchi in de pan en bak je deze ca. 4 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleuren. Schep regelmatig om.
  • Als de spinazie is geslonken en de doperwten even hebben meegebakken voeg je de pesto samen met de creme fraiche toe. Meng alles goed door.
  • Tot slot voeg je de gebakken gnocchi toe en meng je het geheel nog eens goed door. Schep in twee diepe borden en garneer met extra blaadjes verse baslilum, Pecorino of parmezaanse kaas en pijnboompitten. Eetsmakelijk!

Notities

De pesto is ook erg lekker met pistachenoten in plaats van pijnboompitten. De overgebleven pesto is heerlijk op een broodje, tosti met bijvoorbeeld mozzarella en tomaat of door een maaltijdsalade. Je bewaard de pesto 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept