Earthy Burrata salade met geroosterde zoete aardappel en rode biet
Een heerlijke vegetarische salade waarmee je jouw smaakpupillen mee doet verrassen! Heerlijk om te serveren als een shared voorgerecht met toast of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een stukje verse zalm, een lekker stokbroodje of vegetarische burger.De ingrediënten zijn voor een hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen of een voorgerecht voor 4 personen.
Garnering: lijnzaadolie, vijgen- dadelazijn, hennepzaadjes, pompoenpitten en verse basilicum
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de zoete aardappel en snijd deze en de bietjes in stukjes van ca. 2 cm. Meng op een bakplaat met bakpapier met de azijn, olie en tijm en meng goed door. Zet 20-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de groenten mooi zacht zijn.
Leg de rucola op een mooi bord en schep hier de geroosterde groenten op. Leg voorzichtig de Burrata op de groenten en snijd deze open. Besprenkel met lijnzaadolie, extra azijn, hennepzaadjes, pompoenpitten en verse basilicum.
Notities
*Gebruik een mix van 2 el balsamicoazijn, 1 tl honing en 2 el zonnebloemolie.Tip: Van overgebleven ovengroenten maak je een heerlijke lunchsalade voor de volgende dag. Meng de ovengroenten met rucola, linzen, feta en wat amandelen of walnoten en je hebt een geweldige voedzame lunch om mee te nemen naar kantoor of heerlijk thuis op te eten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!