Earthy Burrata maaltijdsalade

Deze hemelse Burrata salade is echt even anders dan de ‘normale’ variant. Het is echt een smaakexplosie! 

Zelf ben ik gek op salades, maar dan wel ‘Lucy stijl’ met geroosterde of gebakken groenten, liefst lauwwarm en boordevol plantaardige eiwitten, gezonde vetten en natuurlijk de nodige vitaminen en mineralen. En misschien wel het allerbelangrijkste: verse, lokale en het liefst biologische producten!

Deze salade maakte ik met de Burrata en vijgen- dadel azijn uit een geweldig Italiaans winkeltje bij mij in het dorp, maar in het recept geef ik ook een tip hoe je ook zonder deze azijn deze heerlijke ovengroenten kunt maken.

Deze salade is echt een dikke aanrader voor als je jezelf even extra wilt verwennen en toch ook goed voor jezelf wilt zorgen.

Earthy Burrata salade met geroosterde zoete aardappel en rode biet

Een heerlijke vegetarische salade waarmee je jouw smaakpupillen mee doet verrassen! Heerlijk om te serveren als een shared voorgerecht met toast of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een stukje verse zalm, een lekker stokbroodje of vegetarische burger.
De ingrediënten zijn voor een hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen of een voorgerecht voor 4 personen.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 2 oranje zoete aardappels ca. 350 gram
  • 3 gekookte rode bieten ca. 250 gram
  • 2 el vijgen- dadel azijn*
  • 3 el (avocado)olie
  • 1 el tijm gedroogd
  • 1 Burrata
  • 50 gram rucola
  • Garnering: lijnzaadolie, vijgen- dadelazijn, hennepzaadjes, pompoenpitten en verse basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de zoete aardappel en snijd deze en de bietjes in stukjes van ca. 2 cm. Meng op een bakplaat met bakpapier met de azijn, olie en tijm en meng goed door. Zet 20-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de groenten mooi zacht zijn. 
  • Leg de rucola op een mooi bord en schep hier de geroosterde groenten op. Leg voorzichtig de Burrata op de groenten en snijd deze open. Besprenkel met lijnzaadolie, extra azijn, hennepzaadjes, pompoenpitten en verse basilicum.

Notities

*Gebruik een mix van 2 el balsamicoazijn, 1 tl honing en 2 el zonnebloemolie.
Tip: Van overgebleven ovengroenten maak je een heerlijke lunchsalade voor de volgende dag. Meng de ovengroenten met rucola, linzen, feta en wat amandelen of walnoten en je hebt een geweldige voedzame lunch om mee te nemen naar kantoor of heerlijk thuis op te eten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept