Gezonde vegetarische pannenkoek
Je kunt eindeloos variëren met de toppings. Kijk dus vooral wat je in huis hebt. Denk aan: geroosterde groenten, gebakken tempeh of tofu, geitenkaas en avocado.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
- 50 gram havermout = van nature glutenvrij
- 1 ei
- 100 ml plantaardige melk bv: ongezoete amandelmelk
- 2 handen verse boerenkool of spinazie
- Peper & zout naar smaak
Topping
- 1 el Ras el Hanout
- 1/2 Paprika in reepjes
- 3 el (mango)hummus
- 30 gram Edamame
- 5 stuks falafel
- 2 handen rucola
- 50 gram (plantaardige) feta verkruimeld
- Hennepzaadjes, pompoenpitten optioneel
Doe alle ingrediënten voor de pannenkoek in de hoge mengbeker van je staafmixer. Pureer tot een glad beslag.
Zet twee koekenpannen op het vuur met een beetje (kokos)olie. Bak in de ene pan de paprikareepjes met de Ras el Hanout en falafel ongeveer 7 minuten. In de andere pan ga je aan de slag met pannenkoek.
Je kunt ervoor kiezen om een grote of 2 kleinere pannenkoeken te maken. Schenk het beslag in de verwarmde koekenpan en bak ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Als er belletjes aan de bovenkant ontstaan kan je de pannenkoek keren en bak je hem nu 2 tot 3 minuten aan de andere kant. Keer de pannenkoek pas als er belletjes ontstaan anders is de kans groot dat hij uit elkaar valt!
Beleg de pannenkoek vervolgens met de hummus, rucola, paprikareepjes en falafel, feta en eventueel hennepzaadjes en pompoenpitten.