Ga terug
+ servings

Gezonde vegetarische pannenkoek

Je kunt eindeloos variëren met de toppings. Kijk dus vooral wat je in huis hebt. Denk aan: geroosterde groenten, gebakken tempeh of tofu, geitenkaas en avocado.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Gang diner, lunch
Porties 1

Equipment

  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 50 gram havermout = van nature glutenvrij
  • 1 ei
  • 100 ml plantaardige melk bv: ongezoete amandelmelk
  • 2 handen verse boerenkool of spinazie
  • Peper & zout naar smaak

Topping

  • 1 el Ras el Hanout
  • 1/2 Paprika in reepjes
  • 3 el (mango)hummus
  • 30 gram Edamame
  • 5 stuks falafel
  • 2 handen rucola
  • 50 gram (plantaardige) feta verkruimeld
  • Hennepzaadjes, pompoenpitten optioneel

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor de pannenkoek in de hoge mengbeker van je staafmixer. Pureer tot een glad beslag.
  • Zet twee koekenpannen op het vuur met een beetje (kokos)olie. Bak in de ene pan de paprikareepjes met de Ras el Hanout en falafel ongeveer 7 minuten. In de andere pan ga je aan de slag met pannenkoek.
  • Je kunt ervoor kiezen om een grote of 2 kleinere pannenkoeken te maken. Schenk het beslag in de verwarmde koekenpan en bak ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Als er belletjes aan de bovenkant ontstaan kan je de pannenkoek keren en bak je hem nu 2 tot 3 minuten aan de andere kant. Keer de pannenkoek pas als er belletjes ontstaan anders is de kans groot dat hij uit elkaar valt!
  • Beleg de pannenkoek vervolgens met de hummus, rucola, paprikareepjes en falafel, feta en eventueel hennepzaadjes en pompoenpitten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!