Ga terug
–+ servings

Vegetarische Frittata met zongedroogde tomaat, feta en spinazie

Deze frittata is erg lekker in combinatie met een groene salade. De leftovers zijn echt perfect voor lunch de volgende dag.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • ovenbestendige pan met doorsnede 20-24 cm
  • Spirelli (optioneel)

Ingrediënten
  

  • 10 eieren
  • 100 gram feta
  • 150 gram spinazie
  • 75 gram (semi) zongedroogde tomaten
  • 1/2 courgette
  • 50 gram Kalamata olijven
  • 2 bosuien in dunne ringetjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • Pijnboompitten en verse basilicum optioneel

Instructies
 

  • Snijd de bosuien in ringetjes, pel en pers de knoflook en maak linten van de courgette. Gebruik hiervoor een spirelli of dunschiller om mooie dunne linten te maken.
  • Klop de eieren los met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Verkruimel de feta erdoor en meng er tot slot de olijven en zongedroogde tomaten door.
  • Zet een ovenbestendige koekenpan op het vuur en verwarm hier een scheutje (kokos)olie in. Bak de bosui en knoflook even aan en voeg vervolgens de spinazie en courgette linten toe. Bak mee tot de spinazie helemaal geslonken is.
  • Voeg nu het ei mengsel toe aan de pan en laat 10-12 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en schuif de pan nog 10 minuten in de oven tot al het ei gesmolten is en er een mooi lichtbruin laagje ontstaat.
  • Serveer de frittata eventueel met geroosterde pijnboompitten en verse basilicum. Erg lekker in combinatie met een groene salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!