Vegetarische, eiwitrijke frittata

Deze frittata is echt verrukkelijk en ontzettend voedzaam. Boordevol groenten en je smaakpupillen worden blij van deze heerlijke smaakcombinatie.

Eiwitrijk, koolhydraatarm en boordevol ijzer

Wist je dat zongedroogde tomaten ontzettend veel ijzer bevatten? Zelfs meer dan appelstroop!

Eet je geen vlees dan zijn zongedroogde tomaten echt een aanrader om vaker toe te voegen aan je voedingspatroon. En geen straf want als je het mij vraagt ontzettend lekker.

Zeker als vrouw is het fijn om na je menstruatie een extra bron van ijzer toe te voegen aan je maaltijden. Deze frittata bevat ook nog eens lekker veel eiwitten, is koolhydraatarm en zit vol voedingsstoffen waar je lichaam blij van wordt.

De leftovers zijn ook nog eens heerlijk als lunch de volgende dag. Zowel koud als opgewarmd in de oven een aanrader!

Vegetarische Frittata met zongedroogde tomaat, feta en spinazie

Deze frittata is erg lekker in combinatie met een groene salade. De leftovers zijn echt perfect voor lunch de volgende dag.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • ovenbestendige pan met doorsnede 20-24 cm
  • Spirelli (optioneel)

Ingrediënten
  

  • 10 eieren
  • 100 gram feta
  • 150 gram spinazie
  • 75 gram (semi) zongedroogde tomaten
  • 1/2 courgette
  • 50 gram Kalamata olijven
  • 2 bosuien in dunne ringetjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • Pijnboompitten en verse basilicum optioneel

Instructies
 

  • Snijd de bosuien in ringetjes, pel en pers de knoflook en maak linten van de courgette. Gebruik hiervoor een spirelli of dunschiller om mooie dunne linten te maken.
  • Klop de eieren los met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Verkruimel de feta erdoor en meng er tot slot de olijven en zongedroogde tomaten door.
  • Zet een ovenbestendige koekenpan op het vuur en verwarm hier een scheutje (kokos)olie in. Bak de bosui en knoflook even aan en voeg vervolgens de spinazie en courgette linten toe. Bak mee tot de spinazie helemaal geslonken is.
  • Voeg nu het ei mengsel toe aan de pan en laat 10-12 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en schuif de pan nog 10 minuten in de oven tot al het ei gesmolten is en er een mooi lichtbruin laagje ontstaat.
  • Serveer de frittata eventueel met geroosterde pijnboompitten en verse basilicum. Erg lekker in combinatie met een groene salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept