Ga terug
+ servings

Glutenvrije Blini's

Blini’s zijn namelijk ontzettend veelzijdig. Je kunt ze als hartig borrelhapje serveren of met zoet beleg op de brunch of lunch tafel. Je kunt oneindig variëren met de toppings en wat ik zelf heel fijn vind is dat ze makkelijk glutenvrij te maken zijn door het gebruik van boekweitmeel. Met dit recept maak je ongeveer 15 blini's.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Borrelhapje, brunch, lunch, Ontbijt
Porties 15

Ingrediënten
  

  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 ei gesplitst 
  • 125 ml plantaardige melk (amandel- of havermelk)
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • (kokos)olie om in te bakken

Toppings

  • Kokosyoghurt met (zelfgemaakte) (chia)jam
  • Zachte geitenkaas met gebakken appel in kaneel en walnoten
  • Zure room of kokosyoghurt met biologisch gerookte zalm, verse dille en kappertjes

Instructies
 

  • Bereid als eerste de toppings zodat je, als je de blini’s gebakken hebt, ze direct kunt beleggen en serveren. Warm zijn ze het allerlekkerste! Zet alle ingrediënten die je wilt gebruiken klaar en bak eventueel een appeltje met kaneel en een klein scheutje water in een steelpannetje. De appel wordt het lekkerste als je de deksel op de pan doet en de appel 10 minuten zachtjes laat pruttelen. De kaneel karameliseert en je krijgt heerlijke stroperige appeltjes.
  • Zeef voor de blini’s het boekweitmeel, bakpoeder en zout boven een kom.
  • Splits het ei. Klop het eigeel los met de plantaardige melk en giet al roerend bij het meel tot je een glad beslag hebt.
  • Klop nu het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het beslag.
  • Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Als de olie goed heet is schep je met een lepel kleine hoopjes beslag in de pan. Bak deze aan weerszijden goudbruin op middelhoog vuur. Keer pas om als er belletjes op komen. Herhaal dit tot je beslag op is.
  • Nu kan het leuke beginnen: versier de blini’s met de toppings en geniet van deze heerlijke hapjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!