Schil de asperges met een dunschiller (of aspergeschiller) en snijd ongeveer 1 cm van de onderkant af. Leg de geschilde asperges gelijk in een pan met koud water.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Scheur 2 stukken aluminiumfolie af waar je pakketjes van kunt maken. Verdeel de asperges over het folie en breng om smaak met peper. Verdeel het klontje boter over de pakketjes op 2 tot 3 verschillende plekken. Vouw de pakketjes goed dicht en leg 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. Ze moeten echt boterzacht uit de oven komen.
Halveer de grotere krieltjes en bekleed een bakplaat met ovenpapier. Leg hier de krieltjes op en besprenkel met olijfolie, peper, zout en de Italiaanse kruiden. Schep goed om en zet bij de asperges 20-30 minuten in de oven.
Schil de knoflook en snijd heel fijn of gebruik een knoflookpers. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en bak de knoflook 1 minuut. Voeg vervolgens de lamsoor toe en bak nog 3 minuten. De lamsoor slinkt net als spinazie, maar houdt wel een bite.
Knip de bieslook fijn en meng met de eieren en geitenkaas. Verwarm olie in een tweede koekenpan en maak hierin de roereieren door het ei te bakken en constant zachtjes te roeren. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel tot slot de asperges over 2 borden en garneer met de lamsoor, krieltjes, roerei en breng op smaak met citroensap, peper, zout en eventueel sesamzaadjes.