Witte asperges met lamsoor

Lamsoor, ben jij er bekend mee? Het is een heerlijke zilte groenten en komt uit Zeeland. Een super fijne smaakmaker voor vegetarische gerechten waarbij je de smaak van de zee wilt laten terugkomen. Je kunt hem in dezelfde gerechten gebruiken als zeekraal, maar het fijne aan lamsoor is dat het wat eerder in het seizoen al uit Nederland komt.

Een mooie duurzame keuze dus!

Gebruik lamsoor ook eens in een pasta ter vervanging van wilde spinazie of door een poké bowl.

Vegetarische witte asperges met lamsoor

Een verrassend smaakvol vegetarisch gerecht met zeekraal zodat je het vis of vlees niet mist en toch kunt genieten van de heerlijke verse Hollandse asperges.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min
Gang diner
Porties 2

Equipment

  • aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 750 gram witte asperges
  • 500 gram krieltjes
  • 150 gram lamsoor
  • 1 teen knoflook
  • 4 eieren
  • 40 gram zachte geitenkaas
  • Klontje ongezouten roomboter
  • Handje verse bieslook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • olijfolie, peper en zout
  • Sesamzaadjes en citroen ter garnering

Instructies
 

  • Schil de asperges met een dunschiller (of aspergeschiller) en snijd ongeveer 1 cm van de onderkant af. Leg de geschilde asperges gelijk in een pan met koud water.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Scheur 2 stukken aluminiumfolie af waar je pakketjes van kunt maken. Verdeel de asperges over het folie en breng om smaak met peper. Verdeel het klontje boter over de pakketjes op 2 tot 3 verschillende plekken. Vouw de pakketjes goed dicht en leg 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. Ze moeten echt boterzacht uit de oven komen.
  • Halveer de grotere krieltjes en bekleed een bakplaat met ovenpapier. Leg hier de krieltjes op en besprenkel met olijfolie, peper, zout en de Italiaanse kruiden. Schep goed om en zet bij de asperges 20-30 minuten in de oven.
  • Schil de knoflook en snijd heel fijn of gebruik een knoflookpers. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en bak de knoflook 1 minuut. Voeg vervolgens de lamsoor toe en bak nog 3 minuten. De lamsoor slinkt net als spinazie, maar houdt wel een bite.
  • Knip de bieslook fijn en meng met de eieren en geitenkaas. Verwarm olie in een tweede koekenpan en maak hierin de roereieren door het ei te bakken en constant zachtjes te roeren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel tot slot de asperges over 2 borden en garneer met de lamsoor, krieltjes, roerei en breng op smaak met citroensap, peper, zout en eventueel sesamzaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept