Ga terug
+ servings

Vegetarische pastasalade met raapstelen pesto

De zelfgemaakte raapstelen pesto maakt dit gerecht echt verrassend lekker! Ideaal voor een zomerse picknick of gewoon om lekker op te eten in je eigen tuin of balkon.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang diner, lunch
Porties 2

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 150 gram penne bijvoorbeeld volkoren of glutenvrije
  • 1 handje verse munt
  • 2 el balsamicoazijn
  • 100 gram spinazie
  • 6 grote aardbeien
  • 6 tasty tom tomaten
  • 6 radijsjes

Voor de pesto

  • 2 bosjes raapstelen
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gram cashewnoten ongebrand
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • scheut olijfolie
  • peper & zout naar smaak

Instructies
 

  • Week de cashewnoten minstens 10 minuten in een bakje met lauwwarm water.
  • Maak de pesto door alle ingrediënten te mengen in je keukenmachine. Voeg naar smaak olijfolie, peper en zout toe.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de aardbeien en tomaten in vieren en de radijs in plakjes.
  • Zet een keukenpan met een klein scheutje (kokos)olie op het vuur en bak hierin de tomaten en aardbeien. Voeg de balsamicoazijn en verse munt toe en bak 5 minuten. Schep regelmatig om.
  • Meng in een grote kom de spinazie, pasta, radijs, gebakken tomaten en aardbeien. Schep 2 tot 3 eetlepels pesto door de salade en breng verder op smaak met peper en zout. Garneer voor een lekkere bite met zonnebloem- of pompoenpitten. Eetsmakelijk!

Notities

De pesto bewaar je ongeveer 3 dagen in de koelkast in een afgelosten bakje. Je kunt de pesto gebruiken als beleg op brood of cracker (heerlijk met een gekookt eitje en avocado), door een salade met bijvoorbeeld ovengroenten, of maak er eens een tosti van met mozzarella en plakjes tomaat.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!