Ga terug
+ servings

Glutenvrij kwarkbrood met zongedroogde tomaten & geitenkaas

Een hartig kwarkbrood dat heerlijk is bij de lunch of borrel. Geweldig om nog even onder de grill in de oven te leggen met zachte geitenkaas, een scheutje honing en walnoten. Echt genieten!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 45 min
Gang Borrelhapje, lunch
Porties 10 plakjes

Equipment

  • Cake- of broodvorm 23 cm.

Ingrediënten
  

  • 250 gram magere (lactosevrije) kwark
  • 2 eieren
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 75 gram (semi) zongedroogde tomaten
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl dille gedroogd
  • 1 tl agave siroop of honing
  • Peper & zout
  • huttentutolie, verse dille en grof gemalen zeezout ter garnering

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Zeef het amandelmeel, boekweitmeel en bakpoeder boven een kom.
  • Klop de eieren samen met de kwark los in een kom.
  • Voeg het amandelmeel, het boekweitmeel, het bakpoeder, dille en peper en zout naar smaak toe. Meng met een lepel of spatel goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.
  • Verkruimel vervolgens de zachte geitenkaas boven de kom en schep deze samen met de zongedroogde tomaten en agave door het beslag. Houd een paar zongedroogde tomaten achter om het brood mee te versieren.
  • Bekleed een cakevorm bakpapier en giet het beslag in de vorm. Versier het brood met wat zongedroogde tomaten door deze zachtjes in het beslag te drukken. Zet het brood 45 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk even of hij goed gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Kom deze er schoon uit? Dan is hij klaar.
  • Laat helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  • Heerlijk om te besprenkelen met een zachte olie zoals de Huttentutolie of besmeer met extra zachte geitenkaas en wat agave. Helemaal lekker als je deze dan nog even onder de grill legt. Eetsmakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!