Glutenvrij kwarkbrood met geitenkaas

Dit hartige, glutenvrije kwarkbrood is ontzettend lekker bij een borrel of op een luie zondag bij een warme kom soep. Natuurlijk kan je hem ook perfect eten als lunch!

Voedzaam lunchen

Om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden is het van groot belang dat je kies voor een voedzame lunch. Probeer groenten, gezonde vetten en langzame koolhydraten te combineren in iedere maaltijd, zo ook in je lunch. In Nederland besteden we helaas vaak weinig aandacht aan onze lunch. Vaak even snel een broodje of we kiezen voor een makkelijke salade met veel rauwkost. Zonde want om jezelf te voeden heeft je lichaam juist brandstof nodig om de rest van de middag lekker energiek te zijn. Dit voedzame kwarkbrood helpt je om in een handomdraai een gezonde lunch op tafel te toveren. Ik kies graag voor de combinatie met een romige kom soep of voedzame salade met voldoende vetten uit avocado, vis, noten, zaden en lijnzaadolie.

Tip: onwijs lekker om dit brood nog even onder de grill in de oven te leggen met wat geitenkaas, honing en walnoten. Echt een verwennerij!

Glutenvrij kwarkbrood met zongedroogde tomaten & geitenkaas

Een hartig kwarkbrood dat heerlijk is bij de lunch of borrel. Geweldig om nog even onder de grill in de oven te leggen met zachte geitenkaas, een scheutje honing en walnoten. Echt genieten!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 45 min
Gang Borrelhapje, lunch
Porties 10 plakjes

Equipment

  • Cake- of broodvorm 23 cm.

Ingrediënten
  

  • 250 gram magere (lactosevrije) kwark
  • 2 eieren
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 75 gram (semi) zongedroogde tomaten
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl dille gedroogd
  • 1 tl agave siroop of honing
  • Peper & zout
  • huttentutolie, verse dille en grof gemalen zeezout ter garnering

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Zeef het amandelmeel, boekweitmeel en bakpoeder boven een kom.
  • Klop de eieren samen met de kwark los in een kom.
  • Voeg het amandelmeel, het boekweitmeel, het bakpoeder, dille en peper en zout naar smaak toe. Meng met een lepel of spatel goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.
  • Verkruimel vervolgens de zachte geitenkaas boven de kom en schep deze samen met de zongedroogde tomaten en agave door het beslag. Houd een paar zongedroogde tomaten achter om het brood mee te versieren.
  • Bekleed een cakevorm bakpapier en giet het beslag in de vorm. Versier het brood met wat zongedroogde tomaten door deze zachtjes in het beslag te drukken. Zet het brood 45 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk even of hij goed gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Kom deze er schoon uit? Dan is hij klaar.
  • Laat helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  • Heerlijk om te besprenkelen met een zachte olie zoals de Huttentutolie of besmeer met extra zachte geitenkaas en wat agave. Helemaal lekker als je deze dan nog even onder de grill legt. Eetsmakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept