Pak het koude blik kokosmelk uit de koelkast en schep hier het romige gedeelte uit. De onderste laag is de melk, die gebruik je in principe niet. De room van de kokos is uit een blik ongeveer 200 - 225 gram.
Doe de kokosroom samen met de geweekte cashewnoten, het sap van de citroen, kokosolie, agavesiroop en vanille in de keukenmachine en meng tot een gladde massa. Het ligt een beetje aan je keukenmachine hoelang dit duurt, eerst is het korrelig daarna wordt het steeds romiger een uiteindelijk moet het een soort dik pannenkoekenbeslag worden. Als het te dik blijft kun je eventueel een eetlepel kokosmelk toevoegen.
Verdeel de vulling nu in 3 delen.
Het eerste deel verdeel je over de bodem van de taart. Zet deze nu een uur in de vriezer zodat hij op kan stijven.
Ondertussen maak je alvast laag 2 en 3. Gebruik hiervoor het liefst een kleine kom voor je keukenmachine voor.
Voor laag twee voeg je het bietje in delen toe. Begin met de helft van de biet en kijk dan even hoe de kleur wordt. Lichtroze? Dan voeg je nog een beetje biet toe tot hij de gewenste kleur is. Ik had hiervoor een kleine biet nodig. Als je de gewenste kleur hebt dan zet je de laag in de koelkast tot het uur voorbij is.
Voor laag 3 voeg je de cacao toe aan het mengsel. Hierdoor kan het mengsel iets dikker worden. Voeg nu eventueel nog een eetlepel kokosmelk toe. Meng tot je een mooie bruine kleur hebt.
Verdeel eerst deel 2 over de taart, zet weer 1 uur in de vriezer voordat je ook laag 3 toevoegt. Laat de taart minstens 6 uur in de vriezer staan.
Haal de taart 2 uur van tevoren uit de vriezer. Je kunt na 5 tot 10 minuten de rand van de springvorm verwijderen. Laat de taart rustig op kamertemperatuur ontdooien. Na 2 uur versier je de taart met de toppings en kan het feest beginnen!
Na het aansnijden bewaar je de taart in de koelkast.