Glutenvrije, plantaardige no bake cheesecake

Wil jij genieten van een stuk taart zonder schuldgevoel? Zoek niet verder! Deze taart zit boordevol gezonde voedingswaarden, bevat natuurlijke producten, is glutenvrij en volledig plantaardig. Met de verrassende toevoeging van bietjes zitten er zelfs wat groenten in verstopt! 

Suikervrij genieten

Ik heb deze taart getest onder een aantal kritische zoetekauwers die graag een taartje eten (en dan niet de gezonde variant ;)), de conclusie: een heerlijk romig taartje met een vleugje chocolade en frisse touch door de kokos- dadel bodem.

Het maken van de taart is ook nog eens een stuk makkelijker dan je misschien denkt. Het enige dat je nodig hebt is een goede keukenmachine, voorbereidingstijd en een dosis geduld.

Glutenvrije, no bake cheesecake

Deze no bake cheesecake is niet alleen heeeel erg lekker, maar ook nog eens suikervrij, plantaardig en glutenvrij. Een taart waar je dus zonder schuldgevoelens van kunt genieten!
Let op: deze taart is niet moeilijk om te maken, maar je hebt 2 keer 1 uur wachttijd en daarna moet hij minstens 6 uur in de vriezer om hard te worden.
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Tussendoortje
Porties 12

Equipment

  • Keukenmachine
  • Kleine springvorm van 18 cm doorsnede

Ingrediënten
  

Voor de bodem

  • 75 gram havermout
  • 75 gram kokosvlokken of geraspte kokos
  • 50 gram dadels
  • 2 el kokosolie gesmolten
  • snufje zout

Voor de vulling

  • 300 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1/2 citroen het sap
  • 60 ml kokosolie gesmolten
  • 60 ml agave siroop
  • 2 druppels vanille aroma
  • 1 kleine gekookte rode biet
  • 2 el cacaopoeder

Topping

  • rood fruit diepvries
  • pompoen- en zonnebloempitten
  • kokosvlokken geroosterd
  • cacaopoeder

Instructies
 

Voorbereiding

  • Zet de kokosmelk de avond ervoor in de koelkast. Zit je goed in je planning? Zet hem dan het liefst 24 uur van tevoren al koud.
  • Week de cashewnoten 4-8 uur in lauwwarm water.

De bodem

  • Ontpit de dadels en week ca. 10 minuten in lauwwarm water.
  • Rooster de kokos in een droge koekenpan op laag vuur tot ze mooi lichtbruin kleuren. Dit geeft echt een extra smaak!
  • Meng alle ingrediënten in je keukenmachine tot een kruimelig deeg. Het moet goed aan elkaar plakken. Is dit niet het geval? Voeg dan kokosolie of een beetje water toe.
  • Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier en verdeel hier het deeg over. Maak het deeg glad met de bolle kant van een lepel. Plakt het deeg? Houd de lepel dan vochtig met wat water. Zet de bodem in de koelkast.

De vulling

  • Pak het koude blik kokosmelk uit de koelkast en schep hier het romige gedeelte uit. De onderste laag is de melk, die gebruik je in principe niet. De room van de kokos is uit een blik ongeveer 200 – 225 gram.
  • Doe de kokosroom samen met de geweekte cashewnoten, het sap van de citroen, kokosolie, agavesiroop en vanille in de keukenmachine en meng tot een gladde massa. Het ligt een beetje aan je keukenmachine hoelang dit duurt, eerst is het korrelig daarna wordt het steeds romiger een uiteindelijk moet het een soort dik pannenkoekenbeslag worden. Als het te dik blijft kun je eventueel een eetlepel kokosmelk toevoegen.
  • Verdeel de vulling nu in 3 delen.
  • Het eerste deel verdeel je over de bodem van de taart. Zet deze nu een uur in de vriezer zodat hij op kan stijven.
  • Ondertussen maak je alvast laag 2 en 3. Gebruik hiervoor het liefst een kleine kom voor je keukenmachine voor.
  • Voor laag twee voeg je het bietje in delen toe. Begin met de helft van de biet en kijk dan even hoe de kleur wordt. Lichtroze? Dan voeg je nog een beetje biet toe tot hij de gewenste kleur is. Ik had hiervoor een kleine biet nodig. Als je de gewenste kleur hebt dan zet je de laag in de koelkast tot het uur voorbij is.
  • Voor laag 3 voeg je de cacao toe aan het mengsel. Hierdoor kan het mengsel iets dikker worden. Voeg nu eventueel nog een eetlepel kokosmelk toe. Meng tot je een mooie bruine kleur hebt.
  • Verdeel eerst deel 2 over de taart, zet weer 1 uur in de vriezer voordat je ook laag 3 toevoegt. Laat de taart minstens 6 uur in de vriezer staan.
  • Haal de taart 2 uur van tevoren uit de vriezer. Je kunt na 5 tot 10 minuten de rand van de springvorm verwijderen. Laat de taart rustig op kamertemperatuur ontdooien. Na 2 uur versier je de taart met de toppings en kan het feest beginnen!
  • Na het aansnijden bewaar je de taart in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept