Ga terug
+ servings

Halloumi spiesjes met basilicum en frisse mango salsa

Deze spiesjes bereid je op de BBQ of in een (grill)pan. Heerlijk in combinatie met een lekkere couscous salade en gepofte zoete aardappel met frisse yoghurtvulling. Met het recept maak je zes spiesjes.
Bereidingstijd 30 min
Gang diner
Porties 6

Equipment

  • BBQ lekbakje
  • Staafmixer
  • Satéprikkers

Ingrediënten
  

  • 1 paprika in stukken van ca. 2 cm
  • 225 gram halloumi in stukken van ca. 2 cm

Voor de dressing

  • 15 gram verse basilicum de blaadjes
  • 50 ml olijfolie van goede kwaliteit
  • 1 tl kruidenazijn
  • 1 tl agavesiroop
  • peper naar smaak

Voor de mango salsa

  • 1 mango in kleine blokjes
  • 1/2 limoen het sap
  • 2 takjes verse munt de blaadjes
  • 1 tl agavesiroop of honing
  • 1/2 tl appelazijn

Instructies
 

  • Leg de houten satéprikkers in lauwwarm water zodat ze niet verbranden op de BBQ.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in de hoge mengbeker van je staafmixer. Meng tot er een romige dressing ontstaat. Breng op smaak met peper.
  • Voor de salsa snijd je de mango in kleine blokjes en de blaadjes van de munt fijn. Meng met de overige ingrediënten en zet weg tot gebruik.
  • Snijd de Halloumi en paprika in gelijke stukken van ca. 2 cm. Rijg ze om en om aan de satéprikkers. Smeer ze met een kwastje ruim in met de basilicum dressing.
  • Rooster de spiesen ca. 10 min. op de matig hete barbecue (of gebruik een grillpan of -apparaat). Keer de spiesen regelmatig. Halverwege smeer je de spiesen nogmaals in met de baslicum dressing. Leg eventueel een lekbakje onder de Halloumi omdat de kaas wat gaat lekken.
  • Serveer met de spiesjes met de salsa en besprenkel eventueel nog met wat extra dressing.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!