Halloumi spiesjes met kruidenolie en frisse mango salsa

Halloumi lovers opgelet! Deze spiesjes zijn echt een overheerlijke toevoeging bij een zomerse BBQ. Het zoutige van de Halloumi in combinatie met de frisse mango salsa en volle kruidenolie maakt dit vegetarische BBQ gerecht echt een hit! 

Een overheerlijke kruidenolie

De Halloumi spiesjes smeer je in met een zelfgemaakte kruidenolie voordat je ze grilt op de BBQ. Dit geeft de Halloumi een heerlijke frisse en volle smaak waardoor de zoute smaak wat gebalanceerd wordt. De dressing maak je heel eenvoudig door verse basilicum, olie en een scheutje kruidenazijn te pureren met een staafmixer. Doordat de kruidenazijn is gerijpt op kruiden als rozemarijn, tijm, dille en dragon geeft het deze zelfgemaakte dressing echt een complete smaakervaring.

Azijn als smaakmaker en smaakversterker 

Zelf gebruik ik graag azijn in mijn dressing en marinades zoals ik dat in dit recept doe in zowel de mango salsa als de dressing. Azijn is namelijk een echte smaakmaker en smaakversterker. De kruiden en smaken komen nog meer tot hun recht als je een scheutje azijn toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan een salade dressing op basis van mosterd, honing en olie. Als je ook een scheutje appel- of kruidenazijn toevoegt komen niet alleen de smaken van de dressing meer tot hun recht, maar ook die van de andere ingrediënten. Het fijne vind ik dat dit product puur is en je geen onnodige toevoegingen aan je gerecht hoeft toe te voegen om optimaal te genieten van verschillende smaken. Echt de moeite waard om eens te proberen!

De gezondheidsvoordelen van azijn

Inmiddels ben ik al bijna twee jaar met veel plezier ambassadeur van het azijn merk Tromp en Rueb. Door mijn ambassadeurschap heb ik ontzettend veel nieuwe eigenschappen van azijn ontdekt, waaronder de vele gezondheidsvoordelen. Wist jij bijvoorbeeld dat azijn ervoor zorgt dat zowel je honger- en verzadigingsgevoel stabiliseert, handig voor als je gewicht wilt verliezen of minder maaltijden op een dag wilt eten om je darmen tot rust te brengen. Azijn kan ook helpen om ziekteverwekkers, waaronder ongunstige bacteriën, te doden. Heb je een lage weerstand dan is het een goed moment om azijn toe te voegen aan je dagelijkse voedingspatroon. Wist je dat je azijn ook kunt toevoegen aan een smoothiebowl

Ben je nieuwsgierig naar nog meer gezondheidsvoordelen van azijn? Lees dan zeker even dit blog!

Benieuwd naar meer verrassende recept met azijn?

Zoals ik hierboven al even kort benoemde ben ik met veel trots en plezier ambassadeur van Tromp & Rueb. Er zijn, mede hierdoor, al flink wat verrassende recepten met azijn als smaakmaker verschenen. Stuk voor stuk voedzaam, vegetarisch en ontzettend lekker! 

Wat denk je bijvoorbeeld van aubergine spiesjes met miso dressing, Oosterse zoete aardappel stamppot met champignons, gevulde avocado’s met Hüttenkäse en gezonde chocolade brownies

Halloumi spiesjes met basilicum en frisse mango salsa

Deze spiesjes bereid je op de BBQ of in een (grill)pan. Heerlijk in combinatie met een lekkere couscous salade en gepofte zoete aardappel met frisse yoghurtvulling. Met het recept maak je zes spiesjes.
Bereidingstijd 30 min
Gang diner
Porties 6

Equipment

  • BBQ lekbakje
  • Staafmixer
  • Satéprikkers

Ingrediënten
  

  • 1 paprika in stukken van ca. 2 cm
  • 225 gram halloumi in stukken van ca. 2 cm

Voor de dressing

  • 15 gram verse basilicum de blaadjes
  • 50 ml olijfolie van goede kwaliteit
  • 1 tl kruidenazijn
  • 1 tl agavesiroop
  • peper naar smaak

Voor de mango salsa

  • 1 mango in kleine blokjes
  • 1/2 limoen het sap
  • 2 takjes verse munt de blaadjes
  • 1 tl agavesiroop of honing
  • 1/2 tl appelazijn

Instructies
 

  • Leg de houten satéprikkers in lauwwarm water zodat ze niet verbranden op de BBQ.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in de hoge mengbeker van je staafmixer. Meng tot er een romige dressing ontstaat. Breng op smaak met peper.
  • Voor de salsa snijd je de mango in kleine blokjes en de blaadjes van de munt fijn. Meng met de overige ingrediënten en zet weg tot gebruik.
  • Snijd de Halloumi en paprika in gelijke stukken van ca. 2 cm. Rijg ze om en om aan de satéprikkers. Smeer ze met een kwastje ruim in met de basilicum dressing.
  • Rooster de spiesen ca. 10 min. op de matig hete barbecue (of gebruik een grillpan of -apparaat). Keer de spiesen regelmatig. Halverwege smeer je de spiesen nogmaals in met de baslicum dressing. Leg eventueel een lekbakje onder de Halloumi omdat de kaas wat gaat lekken.
  • Serveer met de spiesjes met de salsa en besprenkel eventueel nog met wat extra dressing.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept