Ga terug
+ servings

Vegetarische pastasalade met zongedroogde tomaten pesto en geitenkaas

Een heerlijke voedzame pastasalade die je zowel lauwwarm of koud kunt eten. Ideaal op zomerse dagen!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang diner
Porties 4

Equipment

  • Keukenmachine of staafmixer

Ingrediënten
  

  • 250 gram (glutenvrije) penne
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 1 courgette in kleine blokjes
  • 250 gram cherrytomaten gehalveerd
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 4 el zongedroogde tomatenpesto
  • 1 el pijnboompitjes
  • 75 gram rucola
  • ghee of kokosolie om in te bakken

Voor de pesto

  • 295 gram zongedroogde tomaten 1 potje
  • 2 tenen knoflook
  • Grote hand verse basilicum
  • 1/2 citroen het sap
  • 30 gram pijnboompitjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tomaat
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Begin met het maken van de pesto door alle ingrediënten te mengen in je keukenmachine. Je kunt eventueel ook je staafmixer gebruiken. Laat de zongedroogde tomaten even uitlekken in een zeef en doe ze daarna met alle ingrediënten in je mengkom. Afhankelijk van de kracht van je keukenmachine snijd je de zongedroogde tomaten en knoflook nog wat fijner. Meng tot er een romige pesto ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de ui fijn en de courgette in blokjes. Halveer de cherrytomaten.
  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Meng de rucola en cherrytomaten alvast in een grote saladeschaal.
  • Verwarm ghee of kokosolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Na ongeveer 2 minuten voeg je de courgette toe en bak je deze nog ongeveer 5 minuten. 
  • Rooster ondertussen de extra pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin kleuren.
  • Voeg aan de gebakken courgette nu 4 eetlepels zongedroogde tomaten pesto, de pasta en zachte geitenkaas toe en meng alles goed door. 
  • Meng vervolgens met de rucola en cherrytomaten en garneer met de geroosterde pijnboompitjes. 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!