Ga terug
+ servings

ENERGIZING POWER ONTBIJT

Deze groene smoothiebowl is een ware smaakexplosie en is perfect om te combineren met zelfgemaakte muesli uit de pan. Zelf muesli maken kost weinig tijd en is zoveel lekkerder dan uit de winkel. Ik zeg: snel aan de slag!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

Voor de smoothiebowl (1 bowl)

  • halve appel
  • halve banaan
  • 2 grote handen gesneden boerenkool
  • 75 ml kokosyoghurt
  • 1/2 tl Tromp & Rueb appelazijn natuurtroebel
  • 1/2 kaneel

Voor de muesli (1 kleine pot)

  • 100 gram havervlokken
  • 30 gram pompoenpitten
  • 15 gram kokosrasp
  • 1 tl kaneel
  • 20 gram rozijnen, cranberrys of sultana’s
  • 30 gram pecannoten
  • 2 el gebroken lijnzaad

Topping

  • (zelfgemaakte) muesli, rode druiven en zespri of kiwi

Instructies
 

Smoothiebowl

  • Snijd de appel en banaan in stukjes.
  • Doe de kokosyoghurt eerst in je blender en vervolgens alle andere ingrediënten. Proef even of je de smaak lekker vind of dat je nog een extra touch van een van de ingrediënten toe wilt voegen. Meng tot een gladde massa en schep over in een mooie kom.
  • Garneer met seizoensfruit en de muesli uit de pan.

Snelle muesli uit de pan

  • Verwarm een koekenpan op het vuur zonder olijfolie. Doe hier de havermout en pompoenpitten in en schep regelmatig om. Na 3 minuten voeg je ook de kokosrasp en kaneel toe en blijf je roeren tot kokos begint te kleuren en het geheel heerlijk begint te ruiken.
  • Zet het vuur nu uit en schep het geheel over in een grote kom. Voeg nu alle andere ingrediënten toe en meng goed.
  • Laat de muesli helemaal afkoelen voordat je hem in een afgesloten pot schept. De muesli blijft nu ongeveer 4 dagen lekker.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!