Bereid de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd alle groenten. Leg de aubergine op een groot bord of snijplank en besprenkel met zeezout. Laat even rusten.
Meng de ingrediënten voor het sausje.
Spoel de Cannellini bonen af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Verwarm een koekenpan en rooster hier het amandelschaafsel even kort in zodat ze mooi goudbruin kleuren. Let op want het kan snel gaan! Zet even weg.
Verwarm nu een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak hierin de paprika samen met de Ras el Hanout en een klein scheutje water ca. 5 minuten. Schep steeds even om en schep de paprika over in een kom zodat je de koekenpan straks voor de falafel kunt gebruiken.
Dep de aubergine droog met keukenpapier en besmeer beide kanten met zonnebloemolie. Je kunt het beste een keukenkwastje gebruiken. Bak de aubergine nu in het grill apparaat of de pan in ongeveer 7 minuten zacht tot er mooie strepen op zijn ontstaan.
Bak nu tot slot de falafel in de koekenpan in een flinke scheut zonnebloemolie in ca. 7 minuten zacht.
Pak nu mooie diepe borden en verdeel hier de rucola, quinoa, cannellini bonen, paprika, aubergine en falafel in. Garneer met het sausje, het amandelschaafsel en eventueel een partje citroen.