Voedzame falafel bowl

Een voedzame bowl voor een flinke vitaminen boost. Met deze bowl geef je jouw weerstand een flinke oppepper. De bowl zit boordevol eiwitten en per persoon kom je met deze bowl makkelijk aan 250 gram groenten.

Een natuurlijke boost

Je bent wat je eet. Misschien een uitspraak die je vaker hebt gehoord? Ik geloof er volledig in dat de input die wij ons lichaam geven zichtbaar is aan de buitenkant.

Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Voed jezelf met de juiste ingrediënten en je huid zal gaan stralen, je lichaam wordt sterker en je zult je energieker en fitter voelen. Je emoties komen meer in balans en je zult je over het algemeen helderder en blijer voelen.

En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Kies voor pure ingrediënten en zorg ervoor dat je lichaam voldoende bouwstoffen binnen krijgt. Daarnaast is het belangrijk om goed te kauwen en zoveel mogelijk te kiezen voor biologische producten zodat je lichaam geen onnodige gifstoffen binnen krijgt. Dit recept past hier perfect bij!

Wil je jezelf een volledige boost geven? Bekijk dan eens de Detox Boost waarmee je jezelf in 7-dagen naar innerlijk balans brengt aan de hand van voedende en pure recepten, yoga, pilates en meditatie.

Het recept: Voedende, vegetarische falafel bowl

Wil je liever zelf aan de slag met het maken van falafel? Bekijk dan dit recept.

VEGETARISCHE FALAFEL BOWL

Een voedende bowl boordevol vitaminen en mineralen. Ben jij al bekend met Cannellini bonen? Ook deze bonen zijn ontzettend gezond en mogen eigenlijk niet ontbreken in een vegetarische voedingspatroon. Je koopt ze gewoon bij je locale supermarkt!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Porties 4 personen

Equipment

  • Nodig: grillpan of grillapparaat en keukenpapier

Ingrediënten
  

  • 250-300 gram (gekleurde) quinoa
  • 3 puntpaprika's in ringen of dunnen reepjes
  • 2 aubergines in ronde plakken
  • 75 gram rucola
  • 400 gram cannellini bonen
  • 1 el Ras el Hagnout
  • 2 bakjes (spicy) falafel
  • 20 gram amandelschaafsel

Voor het sausje

  • 100 ml (plantaardige) yoghurt of biogarde
  • Sap van een halve citroen
  • 1 el lichte (witte) tahin
  • 2 el kappertje
  • Handje verse bieslook fijngesneden

Instructies
 

  • Bereid de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd alle groenten. Leg de aubergine op een groot bord of snijplank en besprenkel met zeezout. Laat even rusten.
  • Meng de ingrediënten voor het sausje.
  • Spoel de Cannellini bonen af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Verwarm een koekenpan en rooster hier het amandelschaafsel even kort in zodat ze mooi goudbruin kleuren. Let op want het kan snel gaan! Zet even weg.
  • Verwarm nu een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak hierin de paprika samen met de Ras el Hanout en een klein scheutje water ca. 5 minuten. Schep steeds even om en schep de paprika over in een kom zodat je de koekenpan straks voor de falafel kunt gebruiken.
  • Dep de aubergine droog met keukenpapier en besmeer beide kanten met zonnebloemolie. Je kunt het beste een keukenkwastje gebruiken. Bak de aubergine nu in het grill apparaat of de pan in ongeveer 7 minuten zacht tot er mooie strepen op zijn ontstaan.
  • Bak nu tot slot de falafel in de koekenpan in een flinke scheut zonnebloemolie in ca. 7 minuten zacht.
  • Pak nu mooie diepe borden en verdeel hier de rucola, quinoa, cannellini bonen, paprika, aubergine en falafel in. Garneer met het sausje, het amandelschaafsel en eventueel een partje citroen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept