Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel de zwarte bonen af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Ontpit de dadels, hak de chocolade grof en klopt de eieren luchtig.
Rasp de schil van de sinaasappel en knijp het sap eruit.
Doe de baking soda en appelazijn in een kommetje en roer door elkaar zodat de baking soda geactiveerd wordt.
Doe de dadels, appelmoes, rasp en sap van de sinaasappel, cacaopoeder, zeezout, eieren, zwarte bonen en de baking soda mix in de keukenmachine. Meng alles tot een fijne massa.
Schep alles in een kom en roer de gehakte chocolade erdoor.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het mengsel in de vorm. Maak mooi glad met een lepel. Eventueel garneer je de brownie nu met de gehakte amandelen. Zet 45-50 min. in de oven. De oventijd is afhankelijk van je oven dus houd de brownies goed in de gaten.
Maak ondertussen de frosting door alle ingrediënten te mengen. Zet vervolgens weg in de koelkast zodat hij mooi stevig wordt.
Om te controleren of de brownie gaar is prik je met een satéprikker in het deeg. Als het mengsel niet meer blijft plakken is hij klaar. En nu komt het moeilijkste: Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je hem aansnijd en afmaakt met de frosting. Geniet!