Ga terug
+ servings

BROWNIES MET ZWARTE BONEN & SINAASAPPEL

Een gezondere variant van de chocolade brownie vol suiker en dat met een structuur en smaak waar je u tegen zegt. Een eiwitrijke traktatie die je een verzadigd gevoel geeft in plaats van de welbekende suiker dip!
Voorbereidingstijd 20 min
Wachttijd 45 min
Totale tijd 1 uur 5 min
Porties 12 personen

Equipment

  • Ovenschaal 20 x 15 cm
  • Keukenmachine (voorkeur) of blender

Ingrediënten
  

  • 100 gram zwarte bonen afgespoeld en uitgelekt
  • 2 eieren
  • 110 gram appelmoes ongezoet
  • 1/2 (biologische) sinaasappel rasp en sap
  • 250 gram Medjoul dadels ontpit
  • 4 el cacaopoeder
  • 1/2 tl baking soda (zuiveringszout)
  • 1 tl appelazijn
  • snufje zeezout
  • 60 gram pure chocolade (>72%)
  • Optioneel: amandelen, grof gehakt

Voor de frosting

  • 4 el kokosyoghurt
  • 1 tl honing of agave siroop
  • 1/2 limoen sap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Spoel de zwarte bonen af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Ontpit de dadels, hak de chocolade grof en klopt de eieren luchtig.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en knijp het sap eruit.
  • Doe de baking soda en appelazijn in een kommetje en roer door elkaar zodat de baking soda geactiveerd wordt.
  • Doe de dadels, appelmoes, rasp en sap van de sinaasappel, cacaopoeder, zeezout, eieren, zwarte bonen en de baking soda mix in de keukenmachine. Meng alles tot een fijne massa.
  • Schep alles in een kom en roer de gehakte chocolade erdoor.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het mengsel in de vorm. Maak mooi glad met een lepel. Eventueel garneer je de brownie nu met de gehakte amandelen. Zet 45-50 min. in de oven. De oventijd is afhankelijk van je oven dus houd de brownies goed in de gaten.
  • Maak ondertussen de frosting door alle ingrediënten te mengen. Zet vervolgens weg in de koelkast zodat hij mooi stevig wordt.
  • Om te controleren of de brownie gaar is prik je met een satéprikker in het deeg. Als het mengsel niet meer blijft plakken is hij klaar. En nu komt het moeilijkste: Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je hem aansnijd en afmaakt met de frosting. Geniet!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!